16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUniversitarele constănţene, încă un pas spre promovare

Universitarele constănţene, încă un pas spre promovare

Reprezentanta Constanţei în handbalul feminin românesc, CSU Neptun, a mai obţinut un succes care le aduce mai aproape de revenirea în Liga Naţională. Fetele antrenate de Ion Crăciun au trecut de fosta campioană a României, Ştiinţa Bacău, cu scorul de 31-29.

Programată în etapa cu numărul 21, partida dintre universitarele constănţene şi gruparea moldoveană a avut două părţi distincte. Prima repriză a fost dominată în totalitate de echipa de pe litoral, care a intrat la cabine cu un avantaj de patru goluri. La finele primului mitan tabela indica 16-12 în favoarea gazdelor. În repriza secundă, fetele antrenate de Ion Crăciun au redus viteza şi au permis vizitatoarelor să se apropie ameninţător.

La finalul jocului, antrenorul Ion Crăciun avea toate motivele să se declare nemulţumit de jocul echipei sale, reproşându-le jucătoarelor sale că, la adăpostul celor cinci puncte avans în clasament, şi-au subestimat adversarele şi n-au arătat ca o echipă. „Aş fi vrut să jucăm la nivelul nostru ca echipă, nu ca individualităţi, pentru că luând jocul pe cont propriu şi-au arătat fiecare nivelul. Ratări unu contra unu cu portarul, greşeli tehnice, greşeli în apărare, nu mai vorbesc de poartă, care ştiam că este de nivel mediocru. Avem jucătoare tinere, care au perspective de a progresa, dar, la acest moment, trebuie să înţeleagă cu numai jucând colectiv îşi pot pune în valoare calităţile”, a punctat, la final, antrenorul constănţean. La rândul lor, nici jucătoarele nu erau mulţumite de prestaţia lor, fiind conştiente că doar experienţa superioară le-a ajutat să ducă meciul la bun sfârşit. „Experienţa şi suportul publicului ne-au ajutat să trecem cu bine peste un meci ce a fost mai greu decât ne-am fi aşteptat. Am făcut un joc mai slab, dar ne bucurăm pentru victorie şi pentru cele două puncte”, a declarat Nicoleta Rusu, autoare a şapte goluri.

Mai sunt necesare patru puncte

În etapa ce s-a consumat la finele săptămânii trecute rezultatele i-au fost favorabile echipei de pe litoral, care îşi menţine avansul de cinci puncte în fruntea ierarhiei. În următoarea etapă, programată sâmbătă (13 aprilie, ora 10.00), constănţencele se deplasează pe terenul ultimei clasate, Universitatea Târgovişte. Acest joc este unul dintre cele cinci rămase până la final. În aceste jocuri, CSU are nevoie de doar două victorii pentru a fi matema­tic promovată în eşalonul de elită al handbalului românesc.

20 de victorii din 21 de jocuri are CSU Neptun în Divizia la handbal feminin.

 

Cele mai citite

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Ciucu o are mai mică decât Nicușor Dan, dar Cloptilde Armand îi bate pe toți. (vorbim de iarbă)

Rezultatul campionului Nicușor Dan / Foto: Laurențiu Mușoiu Metrul tâmplarului rămâne cea mai credibilă sursă, în continuare. Acest instrument a pus capac unei mari dileme...
Ultima oră
Pe aceeași temă