12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialUniunea Europeană, fii binecuvântată! NATO veghează

Uniunea Europeană, fii binecuvântată! NATO veghează

Aderarea României la Uniunea Europeană în anul 2007 a adus țării noastre și poporului român beneficii extraordinare pe multiple planuri. În activitatea economică, am beneficiat de unele fonduri nerambursabile sau cu participare minimă din partea bugetului de stat, diferență în favoarea României între fondurile primite și cele cu care statul român a contribuit pentru țările U.E. pe perioada 2007-2013, a fost, conform datelor B.N.R., de peste 10 miliarde euro. În măsura în care productivitatea se va mări în mod corespunzător, balanța comercială va deveni pozitivă.

Posibilitatea acordată cetățenilor români de a munci în țările U.E. pentru salarii pe care economia țării noastre nu le poate asigura a ridicat nivelul de trai și de experiență profesională a milioane de români și în același timp, prin sumele trimise în țară, a fost un sprijin indirect și pentru bugetul României.

Un avantaj esențial, în opinia noastră, îl reprezintă contribuția hotărâtoare a Uniunii Europene la apărarea și consolidarea statului de drept. Când acesta a primit lovituri repetate și rapide (în câteva zile) în vara anului 2012 (înlocuirea Avocatului Poporului – singurul care poate ataca ordonanțele de urgență la Curtea Constituțională – cu o persoană aservită Puterii, emiterea unor ordonanțe de urgență privind recensământul și atribuțiile Curții Constituționale, schimbarea subordonării Monitorului Oficial, înlocuirea președintelui Senatului – care urma să fie președinte interimar al statului – și a președintelui Camerei Deputaților și suspendarea președintelui României) intervenția fermă a conducerii Uniunii Europene și interesul manifest al Statelor Unite ale Americii au fost salvatoare.

Cetățeni români, ținând seama și de argumentele prezentate mai sus, eliberați-vă de dezamăgiri și prezentați-vă în număr cât mai mare la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2013. De asemenea, pentru o Românie în care să existe cu adevărat democrație reală, stat de drept, economie socială de piață și politică externă pro-occidentală, prezentați-vă în numar cât mai mare și la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, precum și la alegerile locale și parlamentare din 2016.

Tineri părăsiți indiferența și participați în număr cât mai mare la alegeri.! Europa puternică și prosperă și România, pe care ne-o dorim, vă sunt destinate, în mod special, vouă.

Aderarea României la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) ale cărei prevederi stabilesc că, un atac armat împotriva uneia sau mai multor țări în Europa sau în America de Nord va fi considerat un atac împotriva tuturor“ și „pentru a restaura și a menține securitatea zonei nord-atlantice“ statele membre NATO vor lua toate măsurile necesare „inclusiv folosirea forței armate“ asigura României situată „în calea tuturor răutăților“ o securitate pe care n-a avut-o niciodată în istoria sa.

Mii de cetățeni români au înfruntat plutoanele de execuție iar sute de mii au pierit în îngrozitoarele temnițe și lagăre de exterminare comuniste, cu dorința fierbinte, cu speranța neclintită: „Sa vină americanii!“

Americanii au venit! Ascultati cuvintele Mântuitorului: „Bucurați-vă!“ „Nu vă temeți!“ (Evanghelia dupa Matei)

P.S. – Guvernul României are obligația constituțională să asigure un număr corespunzător de secții de votare pentru milioanele de cetățeni români din străinătate (se pare că în loc să mărească numărul acestora l-a micșorat față de alegerile din 2012).

Cele mai citite

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă