11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUnirea Urziceni a ratat primul obiectiv

Unirea Urziceni a ratat primul obiectiv

FC Brasov si FC Vaslui au fost primele echipe calificate in sferturile de finala ale Cupei Romaniei la fotbal.

La Urziceni, "stegarii" au reusit sa deschida scorul repede, in minutul 11, atunci cand sutul lui Zaharia a fost deviat de Mehmetovic si apoi de D. Munteanu si a intrat in plasa portii lui Tudor. Unirea a inceput cursa pentru egalare, in repriza a doua au intrat si piesele grele Apostol si Frunza, dar ialomitenii au ratat nepermis de mult, permitandu-le brasovenilor o victorie la limita, dar suficienta pentru calificare. "Ma bucur enorm pentru aceasta victorie, am eliminat o contracandidata la trofeu. In sfarsit, pot spune ca a iesit soarele si pe strada noastra", a declarat fericit Viorel Moldovan. In schimb, Dan Petrescu era un pachet de nervi: "Am avut penalty la ultima noastra ocazie, dar arbitrul nu a vazut sau nu a vrut sa vada. I-am spus sa lase jocul mai liber si el mi-a zis ca a doua repriza voi sta in tribuna. Nu face nimic, eu oricum vad jocul mai bine de sus".

La Medias, pe un teren mocirlos, Gaz Metan a fortat victoria, dar de inscris au facut-o vasluienii, prin Burdujan in minutul 44. Gazdele au fortat egalarea, au avut si o bara prin Parvulescu, dar cu un sfert de ora inainte de final au cam oprit motoarele, iar elevii lui Lacatus au profitat si au conservat avantajul luat. "Ne apropiem cu pasi mici de atingerea obiectivului, finala Cupei. Ma bucur ca am ajuns la a patra victorie consecutiva, dar trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant pentru ca mai sunt multe meciuri de disputat", a declarat antrenorul moldovenilor. De partea cealalta, mult mai suparat, Cristian Pustai a spus ca s-a obisnuit cu arbitrajele contra echipei sale atunci cand intalneste pe FC Vaslui. "Nu vreau sa analizez arbitrajul, dar as dori sa vad cand un arbitru este penalizat pentru greselile lor, deoarece noi, antrenorii, suntem penalizati. Imi doresc ca Vaslui sa castige Cupa Romaniei, deoarece astfel vom putea spune ca am fost egalii detinatoarei trofeului, pe alocuri chiar superiori".

Azi aflam ultimele sfertfinaliste
Astazi se vor juca ultimele trei partide. De la ora 16.00 (in direct la sport.ro), pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova, echipa locala Gaz Metan CFR are o misiune aproape imposibila in fata detinatoarei trofeului, CFR Cluj. Ardelenii vor odihni destui titulari, dar din lotul de jucatori pe care il au pot alcatui oricand inca o echipa de temut. La Mioveni, de la ora 18.15 (in direct  la sport.ro), International Curtea de Arges, care in sfarsit a reusit sa castige acasa in campionat, va avea un meci mult mai greu cu o specialista a Cupei, Rapid. In sfarsit, in stefan cel Mare, de la ora 20.15 (in direct la Pro TV), Dinamo spera sa-si ia revansa in fata galatenilor dupa infrangerea din septembrie, 0-1, si sa reuseasca sa continue cursa pentru castigarea Cupei.

» Ieri au avut loc meciurile Astra Ploiesti-FC Timisoara, Poli Iasi-U Craiova si Gloria Bistrita-Steaua. Jocurile se disputa in mansa unica, eliminatorie, pe terenul primei formatii. Daca dupa 90 de minute rezultatul va fi egal, se vor juca prelungiri, iar daca egalitatea persista, se vor executa lovituri de departajare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă