14.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUngaria respinge OFICIAL refugiații. Câți imigranți ilegali au fost reținuți la graniță

Ungaria respinge OFICIAL refugiații. Câți imigranți ilegali au fost reținuți la graniță

Ungaria nu va mai primi ‘solicitanți de protecție internațională’ cu începere de la 23 iunie, pe o perioadă nedeterminată, se arată în scrisoarea de informare adresată Comisiei Europene de ministrul ungar al justiției, Laszlo Trocsanyi, informează Agerpres.

‘Ungaria respectă întocmai prevederile politicii europene în materie de refugiați, inclusiv pe cele ale Regulamentului Dublin III’ și ‘speră ca și alte state ale UE să procedeze identic’, se menționează în documentul semnat de Laszlo Trocsanyi.

Citește și: AMENINȚĂRILE Italiei vizavi de criza imigranţilor

Acesta precizează că guvernul de la Budapesta va face tot ceea ce îi stă în puteri pentru a rezolva problema refugiaților, și își exprimă disponibilitatea de a discuta cât mai curând cu prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, în ce privește ‘probleme legate de aplicarea ‘ Regulamentului Dublin în Ungaria.

Oficiul pentru imigrație al Ungariei a informat deja autoritățile din Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Slovacia și Suedia cu privire la poziția Budapestei, a mai indicat ministrul Trocsanyi.

În perioada 1 ianuarie — 22 iunie, numărul imigranților ilegali reținuți la frontierele Schengen ale Ungariei a fost de 60.620, dintre care 60.089 la granița cu Serbia, în condițiile în care cererile pentru primirea statului de refugiat au depășit, de asemenea, 60.000 în acest an, reprezentând o creștere semnificativă față de anii anteriori, și nu există semne că această presiune va scădea, se subliniază în scrisoare.

Ungaria deține capacitățile de a răspunde cerințelor de bază rezultând din Regulamentul Dublin, cum sunt înregistrarea și servicii de asistență, și le va duce la îndeplinire, susține ministrul justiției.

Situația extraordinară cere însă un management de criză și obligă Ungaria să introducă măsuri temporare cu efect imediat, mai arată oficialul de la Budapesta.

Mulți dintre solicitanți sosesc în Ungaria după ce traversează alte state unde ar fi trebuit deja înregistrați, în conformitate cu regulamentele Dublin. Dacă toate statele membre ale Uniunii Europene ar fi implementat întocmai aceste reglementări, Ungaria nu s-ar afla în actuala situație, se mai arată în scrisoarea adresată executivului comunitar.

Cele mai citite

Creșterea salariului minim: Prioritatea liderului PSD Marcel Ciolacu

Premierul Ciolacu susține majorarea salariului minim de la 1 iulie Premierul Marcel Ciolacu a confirmat intenția fermă a Guvernului de a implementa, începând cu 1...

Nici măcar promisiuni. Salariile bugetarilor, posibil majorate abia anul viitor. Ciolacu: Avem discuţii în marja Legii 153

Bugetarii se plâng că au rămas în urmă cu salariile. Zeci de angajați chiar din sânul Guvernului au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirile....

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este gravă și are o capacitate limitată de comunicare

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în continuare gravă şi capacitatea sa de comunicare este limitată după ce a fost miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă