12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUnde găsim de muncă în Dobrogea

Unde găsim de muncă în Dobrogea

Agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă din Constanţa şi Tulcea pun la dispoziţie 350 de posturi, majoritatea în construcţii.

După o săptămână în care şomerii cu studii superioare nu s-au regăsit în oferta locurilor de muncă vacante prezentată de Agenţia Judeţenă pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa, pentru săptămâna în curs aceştia au şanse să-şi găsească o slujbă. Până la 28 octombrie este valabilă o ofertă ce include 247 de locuri de muncă, numărul posturilor neocupate dublându-se faţă de perioada 17-21 octombrie.
31% din totalul slujbelor se adresează absolvenţilor de facultăţi. Oferta include 77 de posturi pentru consilieri vânzări asigurări şi un post pentru funcţionar. Şomerii cu experienţă în construcţii, pază şi intervenţii,servicii clienţi, alimentaţie publică pot accesa slujbe precum fierar-betonist, agent de intervenţie, lăcătuş mecanic, pavator, dulgher, sudor, bucătar, valet sau frizer. Persoanele care îşi caută un loc de muncă, dar care nu au o calificare pot accesa posturile pentru muncitor necalificat la întreţinerea drumurilor, la demolări clădiri sau la asamblarea şi demontare piese.

Locuri de muncă în industrie

În judeţul Tulcea, oferta de locuri de muncă în această săptămână nu s-a schimbat prea mult ca număr de posturi disponibile. Sunt puse la dispoziţie 103 locuri de muncă, dar diferă meseriile care sunt solicitate de agenţii economici tulceni. Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite spre angajare de firmele cu profil industrial şi pe şantierele de construcţii. Şantierul naval şi combinatele metalurgice din Tulcea oferă locuri de muncă pentru zeci de electricieni, mecanici, lăcătuşi mecanici, macaragii, dar şi pentru ingineri cu profil electromecanic. Societăţile de construcţii angajează douăzeci de muncitori necalificaţi, cei mai mulţi urmând să lucreze la modernizarea drumurilor şi la demolări de clădiri. Şantierele de construcţii din nordul Dobrogei angajează, de asemenea, instalatori şi zidari. Şantierul naval şi combinatele metalurgice din Tulcea oferă zeci de locuri de muncă.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă