0.7 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialUndă verde pentru producția SUV-ului sub-compact EcoSport la Craiova. Ford angajează 976...

Undă verde pentru producția SUV-ului sub-compact EcoSport la Craiova. Ford angajează 976 de operatori

Ford România a confirmat demararea procesului de recrutare a 976 de persoane care vor sprijini producția viitoarei generații a SUV-ului de clasă mică EcoSport, care va demara în această toamnă la Craiova.În atentia Ford România se află operatori de bază și calificați care se vor alătura actualilor 2715 angajați ce lucrează în zonele de producție vehicule și motoare.

”Ne bucurăm să putem anunța astăzi că adăugăm aproape 1000 de noi locuri de muncă la uzina de producție  de ultimă generație pe care o deținem la Craiova, aducând astfel numărul total de angajați la peste 3650”, a declarat John Oldham, Președintele Ford România. “Noile posturi merg în paralel cu transformarea uzinei noastre, operațiune care a debutat în cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini producția viitorului Ford EcoSport”, a adaugat John.

În momentul de față, Ford EcoSport este produs și exportat din India. Pentru producerea SUV-ului la Craiova, Ford a investit 200 de milioane de euro. Trei zone-cheie ale Uzinei de Asamblare a Vehiculelor din Craiova au fost semnificativ îmbunătățite, iar 220 de roboți noi vor crește eficiența și calitatea în secțiile de Vopsitorie, Montaj General și Caroserie.

Din 2008, anul achiziției uzinei din Craiova, Ford a investit peste 1,2 miliarde de euro în operațiunile de producție pe care le deține în România. La Craiova sunt produse în acest moment atât polivalentul Ford B-MAX, cât și motorul 1.0 EcoBoost. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă