28.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialUn turist a fost rănit, după ce a alunecat pe un traseu...

Un turist a fost rănit, după ce a alunecat pe un traseu din Masivul Ceahlău. Elicopterul nu poate interveni din cauza stării vremii

Un turist a fost rănit, după ce a alunecat pe un traseu din Masivul Ceahlău. Salvamontiștii au intervenit pentru salvarea bărbatului, însă elicopterul nu poate interveni din cauza stării vremii şi a orei, potrivit Mediafax.

Potrivit Salvamont Neamş, turistul din Bacău, foarte bine echipat şi cu experienţă, a alunecat şi a suferit mai multe escoriaţii la picioare şi braţe, precum şi plăgi zdrobite la un picior care vor necesita intervenţii chirurgicale de sutură.

Turistul a fost dus în baza Salvamont Dochia, de unde va fi transportat, timp de aproximativ trei ore, cu o targă de salvare montană, până la locul de unde poate fi preluat.

Băcăuanul va fi dus până în zona Izvorul Muntelui, unde grupul de zece persoane cu care era are mai multe maşini.

”Turistul din Bacău a refuzat pe proprie răspundere ambulanţa, menţionând că preferă să fie dus de colegi la o clinică din Bacău în vederea unui consult de specialitate şi a intervenţiei chirurgicale de sutură a plăgilor”, arată sursa citată.

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat că turistul are aproximativ 40 de ani şi a căzut la coborâre din Masivul Ceahlău, pe traseul Poiana Maicilor-Izvorul Muntelui, în zona unui grup de stânci.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă