14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUn tramvai cu pasageri a deraiat, la Arad. Directorul dehnic al Companiei...

Un tramvai cu pasageri a deraiat, la Arad. Directorul dehnic al Companiei de transport public: Linia a fost refăcută prin anii 1982-1983, deci este la limita siguranţei

Un tramvai care circula pe linia Arad-Vladimirescu a sărit, sâmbătă, de pe şine. Incidentul a fost cauzat, cel mai probabil, de linia de rulare, care a fost refăcută în urmă cu peste 30 de ani, informează Mediafax.

Tramvaiul cu două vagoane circula pe ruta Arad-Ghioroc. Incidentul a avut loc între municipiul Arad şi comuna Vladimirescu, astfel că primul vagon ajungând la marginea DN 7. Cu toate acestea, traficul rutier nu a fost afectat.

Potrivit directorului tehnic al Companiei de transport Public Arad, Petru Cuvineanu, linia a fost refăcută în perioada 1982 – 1983 și este la limita siguranței de circulație.

„Linia a fost refăcută prin anii 1982-1983, deci este la limita siguranţei de circulaţie, pentru care şi noi am introdus o restricţie de viteză de 20 kilometri la oră pe acest tronson. După îngheţurile astea serioase care au fost zilele trecute şi dezgheţul care se întâmplă în zilele astea, de regulă pe terasamente de astea instabilitatea liniei este destul de accentuată. Probabil că zona respectivă a fost o denivelare a şinelor şi s-a întâmplat un balans, ceva de genul ăsta, şi s-a petrecut această deraiere”, a declarat directorul tennic al Companiei de Transport Public Arad, Petru Cuvineanu.

Cuvineanu a precizat că incidentul a avut loc, cel mai probabil, din cauza unei probleme la linie. „Acum la 20 de kilometri la oră e greu să spun că poate să fie 10-12 sau 25 sau 28 de kilometri la oră, dar mai mult ca sigur că este o problemă de linie pentru că de regulă tramvaiele de genul acesta sunt destul de stabile”, a mai spus Petru Cuvineanu.

Vatmanul şi cei câţiva pasageri care se aflau în tramvai nu au fost răniţi, iar pasagerii şi-au continuat călătoria pe jos sau cu alte mijloace de transport.Vatmanul susţine că a circula cu viteza impusă de restrucţiile din zonă.

Conducerea Companiei de Transport Public Arad, care deţine tramvaiul şi liniile aferente, face cercetări pentru a stabili cauza incidentului şi a deschis o anchetă în acest caz.Şi poliţiştii cercetează cauzele producerii accidentului.

 

Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Florin Piersic a fost transferat de la ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor

Florin Piersic a fost mutat din secția ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor. A început să meargă pe distanțe scurte, potrivit...

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă