7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialUn tips pentru robinetul caloriferului

Un tips pentru robinetul caloriferului

Conductele şi fitingurile din polipropilenă produc neajunsuri din cauza masivităţii lor. Atunci când sunt alese ca materiale în realizarea instalaţiilor, trebuie avut în vedere şi rezolvarea acestui aspect.

În principiu, problema se rezolvă simplu, prin montarea îngropată sau prin mascarea conductelor. Sunt însă situaţii când aceste soluţii nu se pot aplica. Atunci se poate face o improvizaţie ca cea descrisă în continuare.

Racordul clasic al caloriferului

În cazul instalaţiei de încălzire din polipropilenă, racordul robinetului caloriferului la conducta de tur se face printr-un fiting masiv, cu un aspect destul de inestetic.

–  Montajul îngropat al cotului de PPR

Pentru evitarea acestui inconvenient, fitingul se montează la nivelul peretelui, iar din el se iese cu o ţeavă din cupru. Legătura dintre cele două elemente se face cu un conector de cupru cu filet exterior de ½ ţoli.

–  Montajul robinetului

La cealaltă extremitate a conductei de cupru se poziţionează robinetul caloriferului. Acesta se sudează definitiv (cu o lampă cu gaz şi cositor) după verificarea poziției caloriferului.

Finisarea peretelui

Peretele este tencuit sau placat cu polistiren. În acest strat este integrat şi cotul din polipropilenă. În acest fel simplu, problema estetică generată iniţial de fiting este rezolvată.

Cele mai citite

Echipa lui Răzvan Lucescu merge în primăvara europeană. Rezultatele complete din Conference League

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, s-a impus în deplasare în fața lui Eintracht Frankfurt, scor 2-1, și s-a calificat în optimile...

Armata israeliană a anunțat că e gata să reia atacurile în Gaza

Armata israeliană a declarat că este gata să reia luptă cu militanţii din mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza "la orice oră"."Suntem pregătiţi pentru...

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...
Ultima oră
Pe aceeași temă