3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialUn terorist din Statul Islamic, UCIS într-un raid american, în Siria

Un terorist din Statul Islamic, UCIS într-un raid american, în Siria

Un cetăţean britanic, considerat principalul specialist în tehnologie informaţională al reţelei teroriste Stat Islamic, a murit într-un raid aerian american efectuat în Siria, informează Mediafax.

“Este vorba de o lovitură puternică dată reţelei teroriste Stat Islamic. Moartea acestui individ este un mesaj clar”, a declarat Michael McCaul, preşedintele Comisiei americane pentru Securitate naţională, conform BBC News online.

Citește și: Lider al-Qaida, UCIS într-un raid aerian american, în Siria

Junaid Hussain, originar din oraşul britanic Birmingham, în vârstă de 20 de ani, se afla în Siria din anul 2013 şi era considerat “o ţintă de mare valoare” în cadrul reţelei teroriste Stat Islamic.

“Trebuie să menţinem vigilenţa şi să avem informaţii bune pentru a reuşi să stopăm viitoare comploturi teroriste; în final, trebuie să distrugem acest sanctuar terorist”, a spus McCaul.

Armata americană îl căuta de mult timp pe cetăţeanul britanic, considerat principalul specialist în tehnologie informaţională al organizaţiei sunnite Stat Islamic, activă în Irak, Siria, Libia şi Egipt.

Cele mai citite

Trupa de rock KISS a susținut ultimul concert. “Ceea ce am realizat este extraordinar”

Sâmbătă seară, trupa KISS a încheiat ultimul spectacol din turneul de adio "The End of the Road", la faimoasa Madison Square Garden din New...
00:00:37

VIDEO. Bărbați înarmați au ucis mai multe persoane într-un atac asupra unui autobuz în nordul Pakistanului

Bărbați înarmați au atacat sâmbătă (2 decembrie) un autobuz în apropiere de orașul Chilas din nordul Pakistanului, ucigând cel puțin opt pasageri și rănind...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă