13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialUn tânăr din Galați, arestat pentru OMOR. Cum a chinuit suspectul bărbatul...

Un tânăr din Galați, arestat pentru OMOR. Cum a chinuit suspectul bărbatul decedat

Un tânăr din Galați a fost arestat preventiv, întrucât este acuzat că a bătut și ținut trei zile fără mâncare un bărbat care a murit, informează Mediafax.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Galaţi fac cercetări privind decesul unui bărbat în vârstă de 57 de ani, al cărui cadavru a fost descoperit, la începutul lunii iunie, într-o groapă, în zona unei ferme de animale din comuna gălăţeană Griviţa.

Principalul suspect în cazul morții bărbatului de 57 de ani, care lucra la ferma respectivă, este un tânăr de 21 de ani, Mihai Ignat, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Galaţi, Liliana Istrate.

Liliana Istrate a declarat, joi, că din cercetările făcute până în prezent a reieșit că este vorba despre o faptă care a avut loc în luna martie, la ferma din comuna Griviţa, când Mihai Ignat l-a lovit de mai multe ori pe bărbat cu genunchiul în zona abdomenului, apoi cu palmele peste faţă, pe motiv că victima ar fi consumat alcool şi nu ar fi dat de mâncare la animale.

Ulterior, potrivit anchetatorilor, bărbatul de 57 de ani a fost dus într-o încăpere, iar timp de trei zile nu i s-a dat mâncare şi nici nu a primit îngrijiri pentru rănile suferite, astfel că acesta a decedat.

Când a văzut că bărbatul a murit, Mihai Ignat i-a solicitat ajutorul unui adolescent în vârstă de 16 ani, care a săpat o groapă în zona unor grajduri din apropierea fermei, pentru a ascunde cadavrul.

La începutul lunii iunie, câinii din zona fermei, atraşi de miros, au scos la suprafaţă cadavrul bărbatului, iar cel care a sesizat poliţiştii despre descoperirea macabră a fost chiar tatăl lui Mihai Ignat, proprietarul fermei.

Acesta le-a spus anchetatorilor că în perioada în care a decedat bărbatul de 57 de ani, el era plecat din ţară.

La rândul său, tânărul a justificat dispariția victimei, spunând că aceasta a părăsit ferma şi nu s-a mai întors.

Mihai Ignat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru omor, în urma unei decizii a Tribunalului Galaţi, la solicitarea Parchetului.

Totodată, adolescentul de 16 ani este cercetat în libertate pentru favorizarea infractorului.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Galaţi, Liliana Istrate, a precizat că procurorii fac în continuare cercetări în acest caz.

 

Cele mai citite

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Iohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de la stat, pentru că mai are doar jumătate de an concediu plătit

Ilustrație: Marian Avramescu Primul meditator al țării, președintele Klaus Werner Iohannis, și-a depus cererea de pensionare ca profesor, deblocând după aproape treizeci de ani...

ONU a estimat la 30-40 de miliarde de dolari cheltuielile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimat joi la 30-40 de miliarde de dolari costurile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, distrusă după aproape şapte luni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă