9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialUn tablou al pictorului Edgar Degas a fost furat în Cipru

Un tablou al pictorului Edgar Degas a fost furat în Cipru

Un tablou al pictorului impresionist Edgar Degas, "Danseuse ajustant son chausson", evaluat la șase milioane de euro, a fost furat, luni, din locuința unui colecționar din Cipru, transmite lefigaro.fr, conform Mediafax.

Autorităţile locale au anunţat că au reţinut un suspect şi sunt în căutarea altor două persoane în cazul furtului tabloului din casa colecționarului.

Pe lângă tabloul "Danseuse ajustant son chausson", care prezintă, pe o pânză cu dimensiunile de 61 de centimetri pe 47 de centimetri, imaginea a patru balerine, dintre care una îşi aranjează încălţămintea, din casa colecţionarului au mai fost furate şapte ceasuri, trei binocluri folosite în sălile de operă, toate din aur şi a căror valoare este estimată la 157.000 de euro.

Potrivit lefigaro.fr, acesta este cel mai scump tablou care a fost furat vreodată în Cipru, ţară unde jafurile de acest tip sunt rare.

Edgar Degas, care a trăit între 1834 şi 1917, a fost un pictor şi sculptor francez, considerat unul dintre principalii reprezentanţi ai curentului impresionist. O parte din operele sale are ca subiect balerine, prezentate din diferite unghiuri şi în diferite poziţii.

Cele mai citite

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă