12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecial"Un sofer de camion cu cai"

“Un sofer de camion cu cai”

Impresarul Marcel Popescu a fost amenintat de directorul de relatii internationale din cadrul FRF, Florin Prunea, ca daca ii va duce pe jucatorii John Wayne Srhoj si Abiodun Agunbiade la Timisoara, acestia nu vor fi declarati liberi de contract.
“E momentul sa se spuna lucruri care nu s-au spus. Am fost insultat de Florin Prunea. Am fost insultat, amenintat si amendat pentru ca indraznesc sa-i apar pe jucatori. Prunea mi s-a adresat cu limbajul unui sofer al unui camion cu cai. Prunea a recunoscut ca jucatorii au dreptate, dar a mai afirmat ceva: niciodata nu vor fi liberi de contract atata timp cat optiunea lor este Timisoara”, a spus Popescu.
Srhoj si Abiodun au fost declarati jucatori liberi de catre Comisia pentru Statutul Jucatorului, in sedinta din data de 3 octombrie. Ei au apelat la aceasta instanta sustinand ca acordurile lor cu FC National au expirat la 1 iulie 2006. In replica, gruparea bancara a sustinut ca acestora li s-au prelungit automat contractele pana in anul 2007.

Prietenie cu Iacov
Marcel Popescu il acuza pe Prunea ca, din cauza prieteniei pe care o are cu presedintele Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, se tergiverseaza acordarea unui verdict. “Prezenta lui Iacov si Prunea in anumite medii nu este intamplatoare. Nu vreau sa-i impiedic sa fie prieteni, dar pot sa le cer sa fie corecti si sa faca abstractie de ea. Intre patru ochi mi-a spus ca voi avea mari probleme ca i-am dus spre Timisoara. Ii recomand lui Prunea ca daca vrea sa ramana in fotbal sa o faca spre binele fotbalului si nu pentru interese personale. Nu vom mai accepta aceasta injustitie. Nu jucatorii trebuie sa demonstreze ca nu mai au contract, ci FC National ca au. Vorbind in termeni fotbalistici este 4-0 pentru jucatori”, a completat Popescu.
Impresarul a dat ca exemplu situatia antrenorului-jucator Dorinel Munteanu, care desi nu are acordul lui CFR Cluj, unde este legitimat, se pregateste cu FC Arges. “Noi nu raspundem la aceste presiuni si la aceasta lupta impotriva clubului Poli. Optiunea lor este clara: Timisoara. Poli este somata sa nu-i primeasca la antrenament. De ce sa nu-i primeasca? Nu pot fi legitimati, dar sunt liberi. Dorinel nu are dezlegare de la CFR Cluj, dar se antrenaza cu FC Arges. Se judeca cu unitati de masura diferite”.
Marcel Popescu a mentionat ca va face sesizari la FRF si LPF deoarece drepturile jucatorilor au fost incalcate. “Consider ca li s-au incalcat mai multe drepturi garantate de Constitutie si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Sunt cetateni straini extracomunitari si nu beneficiaza la dreptul unui proces echitabil solutionat intr-un termen rezonabil, asa cum se arata in Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Ne adresam FRF si LPF pentru a le finaliza procesele prin care devin jucatori liberi”, a continuat Popescu.
Abiodun Agunbiade a declarat ca fotbalul este modul lui de viata si ca vrea sa evolueze pentru Poli Timisoara. “Am asteptat aceste patru luni pentru ca respect justitia si fotbalul din Romania, dar nu stiu ce sa mai fac. Timisoara ma doreste, iar eu am tot asteptat sa fiu declarat jucator liber. Nu stiu ce se intampla, dar vreau sa fiu lasat sa joc fotbal. Este modul meu de viata”, a spus Abiodun.
John Wayne Srhoj considera ca AFAN (Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori) ar fi trebuit sa ii protejeze pe jucatori si nu clubul. “Sindicatul ar trebui sa ne apere pe noi si nu sa apere clubul. Am respectat Liga si FRF, dar eu nu am gasit respect aici”, a completat Srhoj.

“Popescu sa invete si scaderea, nu numai adunarea”
Directorul de Relatii Internationale din cadrul FRF, Florin Prunea, crede ca impresarul Marcel Popescu este suparat pe el, deoarece Comisia pentru Statutul Jucatorului l-a amendat cu suma de 20.000 de euro, pentru ca a incalcat regulamentul agentilor de jucatori. “Toata supararea lui Marcel Popescu pleaca de la faptul ca a fost amendat acum o saptamana si jumatate. Trebuie sa invete ca nu mai merge. Nu vreau sa vorbesc despre ura dansului la adresa mea. Am dovedit ca a incalcat regulamentul agentilor de jucatori, l-am prins si l-am sanctionat. Trebuie sa invete si scaderea, nu doar adunarea”.
Oficialul FRF a mentionat ca se zvoneste ca impresarul Marcel Popescu a facut bani negri din fotbal, dar a tinut sa precizeze ca nu are dovezi in acest sens. “Se aude ca a facut foarte multi bani negri la FC National. Nu pot sa analizez aceasta situatie pentru ca nu am dovezi. Mi-a fost presedinte de club, la Universitatea Craiova, am castigat un campionat si o cupa impreuna. Este un om in varsta, iar eu ii respect pe cei cu care am lucrat”, a afirmat Prunea.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă