18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUn poliţist, înjunghiat la un centru de REFUGIAȚI din Danemarca

Un poliţist, înjunghiat la un centru de REFUGIAȚI din Danemarca

Un ofiţer de poliţie a fost înjunghiat la cel mai mare centru de solicitanţi de azil din Danemarca, informează Mediafax.

Ofiţerul din cadrul Poliţiei daneze se află în stare stabilă, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen, marţi dimineaţă, la centrul de azil Sandholm.

În urma investigaţiilor, poliţia a anunţat că o persoană a fost arestată, fără a oferi alte detalii.

Poliţiştii nu au precizat dacă atacatorul este un solicitant de azil. “Investigăm acum pentru a afla, dar nu ştim încă”, a declarat pentru AFP Henrik Suhr, un purtător de cuvânt al poliţiei. “Credem că este un singur (atacator), dar nu putem exclude mai mulţi”, a adăugat el.

Poliţia nu a menţionat un eventual motiv pentru înjunghierea ofiţerului. “Lucrăm intens pentru a stabili circumstanţele, dar acum este puţin dificil, deoarece principalul nostru martor este întins pe masa de operaţie”, a declarat Suhr pentru TV2 News.

Poliţia a instituit un perimetru de securitate în jurul fostei cazărmi militare unde se află acum Centrul Sandholm, cea mai mare instituţie pentru solicitanţi de azil din Danemarca, care găzduieşte în prezent aproximativ 600 de persoane.

La acest centru, situat la circa 20 de kilometri nord-vest de Copenhaga, locuiesc atât refugiaţi nou-sosiţi, cât şi cei ale căror cereri au fost respinse şi trebuie să părăsească ţara.

Aproximativ 17.700 de imigranţi au intrat în Danemarca începând din 6 septembrie, potrivit poliţiei, dar majoritatea şi-au continuat drumul spre Suedia. În ultimele trei săptămâni, circa 100 de persoane pe zi au depus cereri de azil, a precizat Serviciul danez pentru imigraţie.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă