17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUn pensionar din Germania susține că a descoperit bombele atomice ale lui...

Un pensionar din Germania susține că a descoperit bombele atomice ale lui Hitler

Un pensionar din estul Germaniei susține că a descoperit bombele atomice ale lui Hitler într-un buncăr subteran, relatează publicația The Independent.

Peter Lohr, în vârstă de 70 de ani, a cercetat cu un detector de metale ruinele fostul teatru militar din Jonas Valley, în Thuringia, unde susține că a descoperit mai multe tunele subterane în care sunt ascunse bombe atomice.

De profesie inginer mecanic, Peter Lohr, a povestit pentru presa locală că a folosit tehnologia de imagistică 3D pentru a scana 5 obiecte pe care le-a găsit în tunele și toate sunt bombe atomice.

„Aceste bombe se află în pâmânt de peste 71 de ani. La un moment dat, se vor dezintegra și vor declanșa un al doilea Cernobîl!”, a declarat pensionarul pentru cotidianul Bild.

Autoritățile i-au interzis lui Peter Lohr să își continue cercetările în zonă. 

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, prizonierii de război ai lui Hitler au fost forțați să sape 25 de tunele sub munții din Jonas Valley, dar acestea au fost abandonate înainte de sfârșitul războiului și nu se știe care a fost scopul lor. 

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă