9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialUn nou scandal sexual într-un liceu: Elevă de 15 ani, obligată să...

Un nou scandal sexual într-un liceu: Elevă de 15 ani, obligată să se prostitueze

UPDATE Poliţia, Inspectoratul Şcolar Harghita şi Protecţia Copilului fac anchete în cazul unei eleve de 15 ani de la o şcoală din Gheorgheni care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu mai multe persoane, între care 12 elevi, în acest caz fiind cercetată şi o fată cu un an mai mare, care ar fi lovit-o.

O elevă de 15 ani, dintr-un liceu din Gheorgheni, a fost obligată de o colegă să se prostitueze. Ea a întreţinut acte sexuale cu aproape 150 de bărbaţi şi adolescenţi. Fata s-a temut să le spună părinţilor prin ce trece şi coşmarul ei ar fi continuat, dacă o mătuşă nu ar fi descoperit din întâmplare ce se întâmplă.

Coşmarul fetei de 15 ani a început în urmă cu aproape un an şi jumătate. O colegă de şcoală a bătut-o şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu diverşi bărbaţi. Mulţi dintre partenerii ei sunt elevi în aceeaşi instituţie de învăţământ, iar relaţiile se consumau chiar în grupul sanitar, potrivit Antena 3.

“Nu s-a întâmplat nimic în spaţiul şcolar. Aceste lucruri s-au petrecut seara, mă mir că nu au observat părinţii. Eleva nu are absenţe, deci nimic nu s-a petrecut în timpul şcolii, totul s-a petrecut în afara şcolii”, a declarat pentru RTV.net directoarea liceului din Gheorgheni, Ana Boricz.

Proxeneta minoră a obligat-o de asemenea de mai multe ori să lipsească de la ore ca să se prostitueze. Coşmarul fetei ar fi continuat dacă mătuşa ei nu ar fi fost martoră din întâmplare la o scenă de acest fel, pe o stradă lăturalnică. Femeia a mers imediat la poliţie.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că, în prima parte a lunii decembrie, la Poliţia Gheorgheni a fost înregistrat un dosar penal pentru infracţiunile de “activităţi sexuale cu o minoră şi loviri şi alte violenţe”, asupra aceleiaşi fete, elevă în clasa a IX-a la Şcoala “Sfântul Nicolae” din Gheorgheni.

Potrivit sursei citate, reclamaţia a fost depusă de mama minorei.

“Poliţia desfăşoară cercetări penale pentru act sexual cu o minoră şi loviri sau alte violenţe. Din datele, indiciile şi verificările făcute până în acest moment vorbim despre 13 persoane, toţi elevi, 12 băieţi şi o colegă cu un an mai mare decât victima”, a spus Gheorghe Filip.

Potrivit lui Filip, colega mai mare ar fi lovit-o pe fată fiindcă aceasta a povestit la Poliţie despre actele sexuale cu mai mulţi băieţi şi despre faptul că ar fi fost bătută de colega mai mare.

Şeful ISJ Harghita a afirmat că despre conotaţia sexuală a scandalului de la şcoala respectivă a aflat abia luni, din presă, şi a dispus ca marţi, la prima oră, un corp de inspectori de la ISJ să verifice două aspecte principale: dacă orice eveniment legat de acest scandal s-a desfăşurat în incinta şcolii şi dacă diriginţii copiilor au observat schimbări de comportament la minoră.

“Eleva era slabă la învăţătură, a avut mai multe corigenţe la matematică, dar nu avea absenţe şi nu avea probleme de comportament. Nici părinţii şi nici dirigintele nu au observat aşa ceva. Nu am fost informat până acum nici măcar de către Poliţie, deşi se pare că ei ştiau despre acest scandal încă din decembrie”, a spus Ferencz.

Potrivit lui Ferencz, adolescenta de 15 ani i-a spus mamei sale că ar fi fost bătută şi violată.

La rândul său, directorul DGASPC Harghita, Elekes Zoltan, a declarat că nu a ştiut despre acest scandal până luni şi că va declanşa o anchetă proprie, inspectorii de la Protecţia Copilului urmând să meargă la Gheorgheni în cursul zilei.

“Dacă se constată că este vorba despre neglijenţă în familie, se vor lua măsuri de sancţionare care pot ajunge până la luarea minorei din familie, dar asta vom vedea abia după ce inspectorii de specialitate vor trage concluziile. Până atunci, se va acorda consiliere psihologică minorei”, a spus Elekes.

 

 

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă