28.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialUn fost președinte al Braziliei a fost condamnat la nouă ani și...

Un fost președinte al Braziliei a fost condamnat la nouă ani și jumătate de închisoare pentru corupție

Fostul președinte brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a fost condamnat la nouă ani și șase luni de închisoare pentru corupție și spălare de bani, a anunțat miercuri o instanță din Curitiba (sud), transmite AFP citată de Agerpres.

Ex-președinte de stânga, Lula, 71 de ani, care a condus Brazilia între 2003 și 2010, "va putea face apel în libertate", conform sentinței obținute de AFP.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă