18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUn fost ministru ucrainean de Finanţe, arestat în Spania pentru delapidare

Un fost ministru ucrainean de Finanţe, arestat în Spania pentru delapidare

Fostul ministru ucrainean de Finanţe Iuri Kolobov, dispărut în august 2014 şi căutat pentru delapidare şi nereguli financiare, a fost arestat în Spania în baza unui mandat emis de Interpol, a anunţat ,miercuri, Ministerul de Interne de la Kiev, citat de Interfax Ucraina, conform Mediafax.

"Confirmăm arestarea lui Kolobov în Spania. Documentele au fost primite de la Interpol", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru Interfax.

Anterior, un purtător de cuvânt al Gărzii Civile anunţase că poliţia spaniolă l-a arestat, miercuri, pe Kolobov într-un apartment din oraşul turistic Altea, situat pe coasta de est a Spaniei, relatează Moscow Times, în ediţia electronică.

Kolobov, membru al Guvernului în timpul fostului preşedinte Viktor Ianukovici, îndepărtat de la putere în februarie 2013 în urma unor proteste violente, a fost identificat de Garda Civilă în timp ce locuia într-un apartament luxos de pe coasta mediterană a Spaniei, afirmă cotidianul ABC.

Interpol i-a dat în urmărire pe Kolobov, Ianukovici şi alţi membri ai Guvernului la solicitarea Kievului, în baza unor acuzaţii de delapidare şi nereguli financiare.

Kolobov va fi adus în faţa Înaltei Curţi de Justiţie din Spania pentru a fi interogat, iar judecătorul va decide cum va proceda în legătură cu extrădarea lui în Ucraina, a adăugat ABC. Ministerul spaniol de Interne a refuzat să comenteze.

Fostul preşedinte Ianukovici locuieşte în Rusia de când a fost îndepărtat de la putere.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă