10.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialVIDEO. Un film postat pe Internet simulează un război România - Ungaria,...

VIDEO. Un film postat pe Internet simulează un război România – Ungaria, în anii 2017 – 2018, în care România ar fi agresor

Un film recent postat pe Internet simulează un conflict militar între Ungaria și România, în cadrul căruia România ar urma, aparent, să atace Ungaria.

Filmul a fost publicat la data de 10 martie 2017 și se intitulează "Hungary VS Romania Military Power Comparison 2017 – 2018".

Clipul video începe cu un atac al României, peste frontieră, asupra teritoriui Ungariei și cu o ripostă a forțelor ungare. Imediat după aceea sunt prezentate informații despre fiecare țară în parte – autoritățile române fiind reprezentate prin Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu.

Din punct de vedere millitar, filmul sugerează că România ar câștiga confruntarea, întrucât deține mai multă armată (84.000 de oameni, față de 31.000 ai Ungariei) și e superioară și ca număr de tancuri, de avioane de luptă și de elicoptere.

În plus, la categoria forțe navale, despre Ungaria se spune că nu deține nimic (Ungaria neavând ieșire la mare) în timp ce România ar deține, potrivit acestui clip video, trei fregate (ceea ce este real) și șapte corvete (ceea ce este eronat).

Autorul acestei simulări video este o entitate denumită "World Military Power" iar filmul despre Ungaria și România este cea mai recentă postare provenită de la el. Alte postări ciudate, mai vechi, provenite din aceeași sursă, simulează un război Grecia – Bulgaria, unul Franța – Algeria și altul Bulgaria – România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pericol de inundații pe râuri din mai multe județe. Hidrologii au instituit cod roșu

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au instituit, vineri, cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...
00:00:52

VIDEO. Palestinienii fug din Khan Younis

Palestinienii și-au părăsit casele din Khan Younis, în Gaza, îndreptându-se spre vest vineri (1 decembrie), după ce luptele dintre Israel și Hamas au reînceput. Avioanele...
Ultima oră
Pe aceeași temă