26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialUn dosar care îl viza pe Victor Ponta, disjuns de DNA la...

Un dosar care îl viza pe Victor Ponta, disjuns de DNA la Parchet, a fost clasat. Reacția lui Victor Ponta

UPDATE 14.18: Ca urmare a deciziei procurorilor, fostul premier Victor Ponta a reacționat, pe Facebook.

„Mă întreabă jurnaliștii cum comentez decizia Parchetului General! Acuzația că nu am înregistrat fiscal un contract de închiriere putea fi verificată în maxim 24 ore (deoarece în declarația mea de avere era trecut chiar și nr. de înregistrare de la Administrația Fiscală din Gorj-locul de domiciliu)! Dl. procuror Uncheselu mi-a deschis și a <<lucrat>> la acel dosar doi ani după care nu l-a clasat ( pe motivul evident că fapta nu există-așa cum prevedea legea), ci l-a declinat către Parchetul General pentru continuarea cercetărilor. Cred că nu pe mine ar trebui să mă întrebe cum comentez soluția ci pe dl. procuror Jean Uncheselu!”, a scris Victor Ponta.


Dosarul disjuns şi trimis de DNA la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), care-l viza pe fostul premier Victor Ponta pentru fapte de evaziune fiscală, a fost clasat, au precizat reprezentanţii Parchetului, pentru Mediafax.

Reprezentanţii Parchetului General au declarat că dosarul a fost clasat pe motiv că fapta nu există.

După ce procurorii anticorupție au clasat cauza privind infracţiunea de conflict de interese în ceea ce-l priveşte pe fostul premier Victor Ponta, o parte din aceasta a fost disjunsă şi trimisă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

„La data de 22 martie 2017 s-a dispus clasarea cauzei privind infracţiunea de conflict de interese (3 fapte) ce au fost reţinute în sarcina lui Victor Viorel Ponta, raportat la calitatea sa de prim ministru (cauză mediatizată prin comunicat nr. 1026/ 5 iunie 2015). Soluţia de clasare pentru această infracţiune s-a dispus deoarece a intervenit cauza de împiedicare a efectuării urmăririi penale faţă de Victor Viorel Ponta pentru faptele menţionate, ca urmare a faptului că solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale a fost respinsă de Plenul Camerei Deputaţilor. Cu privire la presupuse infracţiuni privind fapte care nu sunt de competenţa DNA s-a dispus disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", arăta Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pe 12 mai, la solicitarea Mediafax.

Surse judiciare precizau, la acel moment, că dosarul disjuns şi transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie viza infracţiuni de evaziune fiscală.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte patru persoane, printre care fostul senator Dan Şova şi fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, în dosarul cunoscut ca „Turceni-Rovinari". În acest dosar erau vizate, în faza de urmărire penală, şi fapte de conflict de interese, iar în 5 iunie 2015, DNA a cerut Camerei Deputaţilor să avizeze începerea urmăririi penale pe numele fostului premier pentru această faptă. Deputaţii au respins însă solicitarea, în 9 iunie 2015.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă