29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăSpecialUn dosar al lui Mazăre și Făgădău a ajuns înapoi la DNA

Un dosar al lui Mazăre și Făgădău a ajuns înapoi la DNA

Un dosar în care au fost trimişi în judecată foştii primari ai municipiului Constanţa, Radu Mazăre şi Decebal Făgădău, precum şi alţi inculpaţi, a fost restituit de instanţă la DNA.

Hotărârea pronunţată miercuri de Curtea de Apel Constanţa, care a admis contestaţiile formulate de inculpaţi, este definitivă.

„Constată nulitatea absolută a actelor efectuate după data extrădării efective a inculpatului Mazăre Radu Ştefan (…), inclusiv a rechizitoriului (…) din 19.10.2020 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – ST Constanţa şi dispune restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – ST Constanţa”, se arată în decizia postată pe portalul instanţelor de judecată, potrivit agerpres.ro.

Acest dosar este cel în care Mazăre și Făgădău au fost trimiși în judecată de DNA în octombrie 2020DNA anunţa, pe 21 octombrie 2020, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Decebal Făgădău, la data faptei viceprimar al municipiului Constanţa, a Nicoletei Constantin, la data faptei şef al Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei municipiului Constanţa, precum şi a Flaviei Antonela Dinescu, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.În acelaşi dosar au fost trimişi în faţa instanţei şi Radu Mazăre, la data faptei primar al municipiului Constanţa, Luiza Elena Tănase, la data faptei arhitect şef al municipiului Constanţa, dar şi alţi inculpaţi.

Potrivit procurorilor anticorupţie, acuzaţiile vizau reautorizarea construirii unui imobil de lux deja ridicat în proporţie de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care, anterior, autorizaţia de construire iniţială fusese anulată definitiv şi irevocabil de instanţa civilă.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aproape 300 noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România

295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 132 mai puţin faţă de ziua...

Lovitură pentru comercianți. În cazul discounturilor trebuie să afișeze cel mai mic preț din ultima lună

De astăzi, toţi comercianţii trebuie să afişeze la raft cel mai mic preţ pe care l-au practicat în ultimele 30 de zile pentru produsele...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 94: țara vecină îi cere Germaniei să sisteze livrările de gaze prin Nord Stream 1

UPDATE, ora 12:43:Trupele ruse din Donbas vor încerca, cel mai probabil, o nouă forţare a râului Siverski Doneţ, conform ultimului raport despre războiul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă