36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialUn deţinut de 27 de ani a murit la spital, după ce...

Un deţinut de 27 de ani a murit la spital, după ce primise primul-ajutor la cabinetul medical al închisorii

Un deţinut în vârstă de 27 de ani care s-a simţit rău şi a primit asistenţă medicală la cabinetul Penitenciarului din Baia Mare a murit la spital, după ce a intrat în stop cardio-respirator, informează luni Mediafax.

Tânărul urma să fie eliberat din pușcărie peste trei luni.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Baia Mare, Andreea Dobriţoiu, a declarat, luni, că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au deschis un dosar penal şi fac cercetări în cazul morţii tânărului de 27 de ani.

”În 22 septembrie, deţinutul în cauză a acuzat o stare de rău şi a solicitat să fie prezentat la cabinetul medical, lucru care s-a şi întâmplat de îndată. Colegii l-au prezentat la cabinetul medical unde avem asistenţă medicală non-stop. Personalul medical aflat în serviciu i-a acordat primul ajutor şi a efectuat şi manevre de resuscitare şi deţinutul a fost stabilizat. De la noi a plecat în stare stabilă către Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Baia Mare. Starea acestuia s-a deteriorat din nou, personalul medical de la spital a reluat manevrele de resuscitare, dar din păcate a fost declarat decesul persoanei în jurul orei 12.50”, a spus Andreea Dobriţoiu.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Baia Mare a subliniat că deţinutul a plecat stabil de la cabinetul închisorii şi a murit, la spital, după ce a intrat în stop cardio-respirator.

Potrivit sursei citate, despre acest caz s-a înştiinţat familia, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar şi judecătorul de supraveghere a privării de libertate.

Tânărul săvârşea o condamnare de 3 ani şi 4 luni pentru complicitate la furt calificat şi urma să fie eliberat peste 3 luni.

El nu era cunoscut cu afecţiuni medicale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă