12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Fetiţa transferată de la Braşov la 'Marie Curie' trebuie să înceapă...

UPDATE. Fetiţa transferată de la Braşov la ‘Marie Curie’ trebuie să înceapă imediat dializa. Anchetă demarată de autorități

UPDATE 19.35: Inspectorii ANSVSA au anunţat că au fost recoltate probe de apă şi alimente de la domiciliul copilului dar şi de la locuinţa bunicii acestuia.

UPDATE 14:20: Fetiţa transferată de la Braşov la Spitalul “Marie Curie” are o formă completă de sindrom hemolitic uremic, se află la debutul bolii şi va trebui să înceapă deîndată o procedură de dializă peritoneală, a declarat sâmbătă şeful Secţiei de nefrologie, dr. Mihaela Bălgrădean, citată de AGERPRES

“Este vorba de o fetiţă de doi ani, care se află la debutul bolii, cu o stare generală pe care noi o numim mulţumitoare în aşa fel încât ea să suporte în continuare montarea unui cateter peritoneal, pentru că va trebui să înceapă deîndată o procedură de dializă peritoneală. Lucrurile acestea se vor întâmpla în următoarele ore, iar starea ei generală permite acest lucru. Este o formă, cum o numim din punct de vedere clinic, completă de sindrom hemolitic uremic, cu insuficienţă renală acută, cu valori mari ale azotemiei cu trombocitopemie şi cu anemie, ultimele două nu sunt încă foarte severe”, a precizat Bălgrădean. 

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, care s-a aflat sâmbătă la Spitalul “Marie Curie” a precizat că în cazul acestei fetiţe “a debutat ancheta epidemiologică”. 

“Am discutat cu tatăl fetiţei, ne-a spus ce a mâncat copilul. Având aceste informaţii a şi debutat ancheta epidemiologică”, a spus ministrul. 

 

12:20. Un copil de 2 ani cu infecţie respiratorie acută şi suspiciune de sindrom hemolitic uremic (SHU) este transferat sâmbătă de la Braşov la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat transmis AGERPRES

“În cursul zilei de astăzi, la unitatea sanitară din Bucureşti va fi transferat de la Braşov un copil în vârstă de 2 ani cu infecţie respiratorie acută şi suspiciune de sindrom hemolitic uremic (SHU). În acest caz diagnosticul final va fi stabilit după investigaţiile de laborator realizate în spital”, precizează MS. 

Ministerul Sănătăţii informează că, sâmbătă, în Spitalul “Marie Curie” din Capitală mai sunt internaţi doi copii cu sindrom hemolitic uremic (SHU), conform informaţiilor transmise de către medicii unităţii sanitare. 

“Ambii copii primesc tratament de specialitate în secţia de nefrologie, iar copilul din Feteşti este supus în continuare procedurilor de dializă peritoneală. Starea de sănătate a lor este în evoluţie favorabilă”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

 

 

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă