21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUn convoi german format din 112 camioane cu ajutor umanitar a trecut...

Un convoi german format din 112 camioane cu ajutor umanitar a trecut frontiera ucraineană şi se îndreaptă spre Kiev, anunţă Poroşenko

Convoiul umanitar german a trecut frontiera ucraineană şi se îndreaptă spre Kiev, a anunţat luni preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, într-o convorbire telefonică cu cancelarul german, Angela Merkel, relatează agenţia oficială Ukrinform, în pagina electronică, potrivit Mediafax.

"Poroşenko i-a comunicat (lui Merkel) că cele 112 de camioane cu ajutor umanitar destinat populaţiei din estul Ucrainei a trecut deja frontiera ucraineană şi în acest moment se îndreaptă spre Kiev", a afirmat serviciul de presă al preşedintelui ucrainean, potrivit unui comunicat.

El i-a mulţumit cancelarului german pentru ajutorul acordat, informează comunicatul..

Preşedintele ucrainean şi cancelarul german au discutat, de asemenea, despre procesul de soluţionare paşnică a conflictului din estul Ucrainei.

Cei doi lideri "au constatat că lipsa unui progres constant în implementarea acordurilor de la Minsk şi continuarea atacurilor din partea insurgenţilor constituie un pericol pentru planul de pace.

Potrivit Ministerului german al Cooperării şi Dezvoltării, convoiul umanitar trimis de Germania "transportă diverse echipamente" şi urmează să ajungă la populaţia în estul Ucrainei "la mijlocul lui octombrie".

Valoarea materialelor transportate a fost estimată la 10 milioane de euro, a adăugat ministerul german.

"Am trimis aceste ajutoare în semn de solidaritate. Locuitorii din Ucraina pot conta pe susţinerea noastră", a declarat ministerul, potrivit unui comunicat.

De asemenea, ministrul Dezvoltării, Gerd Müller, urmează să se deplaseze pe 14 octombrie în oraşul Harkov, aflat sub controlul autorităţilor de la Kiev.

Anterior, Berlinul a anunţat că intenţionează să trimită 200 de soldaţi în Ucraina pentru a asigura securitatea misiunii OSCE.

Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă