6.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialUn cluster ce poate transmite 600 MB de date pe secunda

Un cluster ce poate transmite 600 MB de date pe secunda

Intel si Organizatia Europeana pentru Cercetare in domeniul Nuclear (CERN) au anuntat lansarea celui mai puternic instrument de cercetare stiintifica din lume – un cluster bazat pe procesoare Intel Itanium 2 si Intel Xeon.
Pe durata simularilor realizate de Intel si CERN s-a dovedit ca noul cluster poate transmite o rata record de 600 MB pe secunda, in medie timp de 10 zile, laboratoarelor sale dintr-o retea globala.
Aceasta este o premiera revolutionara, reprezentand un pas extrem de important pentru CERN si proiectul sau, Large Hadron Collinder, ce presupune transmiterea imaginilor rezultatelor protonilor care se ciocnesc in interiorul unor detectori de particule catre 150 de centre de computing de pe tot globul.
Peste doi ani, cand va deveni operational, se estimeaza ca Large Hadron Collinder va putea trimite pana la 1,500 MB pe secunda – rezultatele testelor Intel si CERN arata ca acest lucru este foarte aproape de a deveni realitate.
CERN si partenerii sai vor continua sa imbunatateasca rezultatele transmiterii de date in urmatoarele luni, pana cand clusterul va rula la capacitate 100%.
Se estimeaza ca pe durata unui an Large Hadron Collinder va produce peste 15 pentabiti (milioane de gigabiti), ceea ce este comparabil cu 1% din productia mondiala de informatie de astazi, atat in format digital sau nondigital!

Cele mai citite

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...

“Toţi oamenii care vin în București spun că este la fel ca în Monte Carlo!”, spune un fotbalist străin de la FCSB

Atacantul echipei FCSB, Andrea Compagno, care evoluează în fotbalul românesc din 2020, a oferit o perspectivă asupra conaționalilor noștri. El și familia sunt fascinați...
00:00:52

VIDEO. Palestinienii fug din Khan Younis

Palestinienii și-au părăsit casele din Khan Younis, în Gaza, îndreptându-se spre vest vineri (1 decembrie), după ce luptele dintre Israel și Hamas au reînceput. Avioanele...
Ultima oră
Pe aceeași temă