12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUn CĂMĂTAR a fost reţinut după ce a vrut să recupereze prin...

Un CĂMĂTAR a fost reţinut după ce a vrut să recupereze prin FORŢĂ peste 10.000 de euro. Cât cerea dobândă

Un bărbat de 37 de ani din Bacău a fost reţinut pentru camătă, şantaj, loviri sau alte violenţe, fiind acuzat că a bătut un tânăr care îi datora peste 10.000 de euro.

Banii fuseseră oferiţi cu împrumut cu o dobândă de 30 la sută pe lună, transmite MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, bărbatul de 37 de ani a fost ridicat de poliţişti dintr-o locuinţă din municipiul Bacău, în urma a trei percheziţii domiciliare.

”În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada mai-septembrie 2014, bărbatul ar fi oferit cu împrumut diferite sume de bani unui tânăr din Bacău pentru care percepea dobânzi lunare de până la 30 %  din suma împrumutată, precum şi dobândă la dobândă. De asemenea, bănuitul, prin interpuşi,  ar fi încheiat cu victima acte notariale pentru sumele datorate, garantate cu imobile. Pentru a-şi recupera sumele de bani împrumutate, bărbatul de 37 de ani ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă la adresa persoanei vătămate. Astfel, în luna mai ar fi agresat tânărul în cauză, provocându-i leziuni care au necesitat îngrijiri medicale”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bacău, Narcisa Butnaru.

Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă