25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialUn caine, martor intr-un proces penal

Un caine, martor intr-un proces penal

Un caine, pe nume Scooby, a devenit primul animal din lume care a comparut ca martor intr-un proces penal. Patrupedul se afla cu stapana lui – o femeie in varsta de 59 de ani – cand aceasta a fost gasita spanzurata intr-un apartament din Paris. Politia a crezut initial ca este vorba de un act sinucigas, dar rudele victimei au cerut demararea investigatiilor, pentru a exclude ipoteza unei crimei.

Dupa cum scrie cotidianul “Daily Telegraph”, in timpul unor audieri preliminare, cainele a fost condus in camera suspectilor de catre un veterinar pentru a-i inregistra reactiile. Scooby a inceput sa latre “foarte furios” cand a identificat un invidid.

Scopul acestui demers, spun anchetatorii, este de a decide daca sunt suficiente probe pentru a se impune o ancheta mai complexa. Judecatorul francez Thomas Cassuto a laudat docilitatea si capacitatea animalului de a se comporta ca un “adevarat martor”.  

Un purtator de cuvant de la Palatul de Justitie din Paris a confirmat presei faptul ca “dosarul Nanterre” este primul din istoria magistraturii franceze in care un animal este folosit intr-o ancheta judiciara.

Aceeasi sursa a declarat ca este mai mult ca sigur ca acesta este primul caz si din istoria justitiei. Cainele a fost poreclit Scooby, dupa numele celebrului personaj de desene animate Scooby Doo.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă