15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialUn brad la modă: Globuri albastre şi dantelă

Un brad la modă: Globuri albastre şi dantelă

Specialiştii în decorarea brazilor de Crăciun au decis: anul acesta se poartă ornamentele mari albastre.

Pentru a avea un brad de Crăciun la modă nu trebuie să vă lipsească decoraţiunile albastre, argintii, turcoaz, roz, verzi, roşii, maro şi chiar negre. Desigur, nu vă gră-biţi să cumpăraţi globuri în toate aceste culori şi să le aşezaţi la întâmplare în brad. Puneţi-vă imaginaţia la treabă şi realizaţi combinaţii de bun gust, ca să atragă privirile tuturor musafirilor care vor veni la dvs. în vizită de Sărbători.

Fie că optaţi pentru un brad natural sau unul artificial, dacă vreţi să respectaţi cele mai noi tendinţe în decorarea acestuia e musai să aveţi ornamente în nuanţe de albastru. Un mare accent se pune pe combinaţia de albastru cu maro.

Nu se mai poartă beteala

Puteţi alătura albastrul închis nuanţelor neutre de maro deschis, bej sau bronz. Dacă optaţi pentru un brad „îndrăzneţ”, încercaţi să cumpăraţi unul alb, la modă în acest an, pe care să-l decoraţi cu globuri bleumarin şi argintii, conferindu-i o notă de eleganţă.

Nu a fost uitat nici roşul, culoarea asociată Crăciunului. Pu-neţi în brad globuri în tonuri rubinii sau roşu cardinal lângă ornamente strălucitoare aurii şi asortaţi-le cu ghirlande de perle.

Renunţaţi la tradiţionala beteală aurie sau argintie. Locul ei a fost luat de panglici de organza, dantelă, tul sau satin. Puteţi presăra pe ramurile de brad şi zăpadă artificială.

În acest an se poartă globurile mari, decoraţiuni în formă de conuri de brad, flori, îngeri şi chiar păsări. În magazine veţi mai găsi şi globuri de sticlă cu pene în ele sau globuri cu imprimeu animal. Nu vă feriţi să le folosiţi, bradul va arăta modern.

Ornamente vechi combinate cu figurine din lemn

Dacă ţineţi la ornamentele vechi, rămase de ani în familie, puteţi să le combinaţi cu figurine din lemn, cu nuci, rodii, fructe uscate, obţinând astfel un aspect retro pentru bradul vostru.

Atunci când vă apucaţi de împodobit, ţineţi cont de proporţiile bradului şi de cât de bogată este coroana. Globurile medii sau mari dau bine la un brad mare, în timp ce ornamentele mici sunt de preferat la unul micuţ. Pentru un aspect armonios încercaţi să aşezaţi globurile mari la baza pomului de Crăciun, urcând treptat spre vârf cu globuri medii, terminând apoi cu ornamentele mici.

Nu-l aglomeraţi cu prea multe decoraţiuni; în loc să arate elegant, veţi obţine un efect contrar, plus că ramurile se vor apleca sub greutatea globurilor, iar bradul va căpăta un aspect trist. Dacă vreţi să alăturaţi ornamente în mai multe culori, alegeţi-le pe acelea care sunt complementare şi aşezaţi-le astfel încât globurile să se pună fiecare în valoare.

Atenţia nu trebuie acordată numai pomului de Crăciun, şi camera în care acesta este pus trebuie să arate festiv. O puteţi înveseli cu plante precum poinsettia (Crăciuniţa), kalanchoe şi chiar cale. Casa poate fi decorată tot cu ornamente roşu închis, oliv, albastre, iar materialele folosite pot varia de la catifea la bumbac, lemn şi chiar piele.

Pe mese aţi putea aşeza coşuri cu nuci, portocale, bomboane şi mere. Ca să obţineţi în casă o atmosferă caldă şi primitoare, puteţi apela şi la lumânări înalte sau gen pastilă, care să dea o lumină difuză.

Nu aglomeraţi bradul cu prea multe decoraţiuni; în loc să arate elegant, veţi obţine un efect contrar, plus că ramu-rile se vor apleca sub greutatea globurilor, iar bradul va căpăta un aspect trist.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă