17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialUn bărbat din Satu Mare şi-a răpit propriul copil de la bunica...

Un bărbat din Satu Mare şi-a răpit propriul copil de la bunica maternă, ca să-l trimită la cerşit

Un bărbat de 33 de ani din localitatea Medieşu Aurit, judeţul Satu Mare, este acuzat că şi-a răpit copilul de la bunica maternă a acestuia, anchetatorii bănuind că voia să-l trimită la cerşit, băiatul suferind de sindromul Down.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, bunica minorului, B. Kristina, de 55 de ani, din comuna Dorolţ, judeţul Satu Mare, a sesizat miercuri Poliţia, că luni seară nepotul său de nouă ani, care îi este încredinţat în plasament, a fost luat fără încuviinţarea sa, din locuinţa personală, de către Iuliu Dano, fiind dus într-un loc necunoscut.

Surse judiciare citate de Mediafax susţin că bărbatul a intrat, luni seară, în casa bunicilor din partea mamei copiilor săi, aflată în localitatea Dorolţ, unde a avut discuţii contradictorii şi l-a luat cu forţa pe copilul de nouă ani, care suferă de sindromul Down.

Anchetatorii presupun că acesta şi-ar fi răpit copilul pentru a-l duce la cerşit. În urma verificărilor efectuate, bărbatul şi copilul au fost găsiţi stând pe o bancă, într-un parc din municipiul Satu Mare.

Bărbatul este cercetat în prezent de Parchetul Judecătoriei Satu Mare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu.

Aceleaşi surse au declarat că bărbatul şi-a luat şi altă dată copilul fără acordul tutorelui, fiind cercetat inclusiv pentru că şi-ar fi violat copilul. Procurorii susţin însă că, la vremea respectivă, minorul a fost testat riguros de o comisie formată din psihologi şi psihiatri care au decis că minorul nu a suferit nicio traumă psihică sau fizică.

Bărbatul, care susţine că este tatăl copilului, nu este trecut pe certificatul de naştere al minorului.

Mama băiatului este plecată la muncă în străinătate, iar copiii au fost lăsaţi în grija bunicilor, potrivit unei hotărâri a Comisiei de Protecţia din cadrul Primăriei Dorolţ.

Cele mai citite

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

Șeful Lufthansa își exprimă frustrarea în legătură cu problemele Boeing

Întârzierile de livrare a avioanelor de la Boeing sunt „extrem de enervante” și costă Lufthansa foarte mulți bani, dar constructorul american de avioane ar...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă