12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUn barbat din Bistrita, bolnav de antrax (video)

Un barbat din Bistrita, bolnav de antrax (video)

Specialistii Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Bistrita-Nasaud au anuntat, marti, ca in urma analizelor de laborator reiese ca barbatul din localitatea Branistea, suspect de antrax, are aceasta boala, transmite Realitatea TV.

In schimb, ceilalti sapte care au intrat in contact cu animalul bolnav sunt sanatosi.

Medicul Doina Petri, directorul adjunct al ASP Bistrita-Nasaud, a declarat, marti, ca barbatul este insa in afara oricarui pericol si, dupa sapte zile de tratament, va fi in afara oricarui pericol.

Joo Martin (57 de ani), din localitatea Branistea, macelar de profesie, a fost internat, vineri, la Sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud cu leziuni pe ambele maini, dupa ce a sacrificat o vaca bolnava de antrax.

Animalul s-a imbolnavit brusc, potrivit Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud, si a fost sacrificat de urgenta. Dupa cateva zile, macelarului i-au aparut rani pe maini si a mers la medicul de familie care l-a trimis la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud. Din ranile barbatului s-au facut recoltari trimise la laborator.

Inca sapte persoane, printre care doi medici veterinari, au intrat in contact cu animalul bolnav. Respectivele persoane au fost tinute sub observatie de medicii de familie, insa nu au niciun simptom care sa indice prezenta bolii.

Seful DSVSA, Ioan Bogolin, a declarat ca s-au luat toate masurile sanitar-veterinare, animalul bolnav a fost incinerat, iar celelalte bovine au fost vaccinate.

Antrax-ul este o boala infectioasa si contagioasa la animale, iar la oameni se manifesta prin abcese pulmonare, gastrointestinale si cutanate. Popular se mai numeste "buba neagra, carbune sau dalac".

Ultimul caz de antrax, in Bistrita-Nasaud, a fost inregistrat in urma cu sapte ani.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă