14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSpecialUn avion cu solicitanți de azil expulzați din Germania a aterizat în...

Un avion cu solicitanți de azil expulzați din Germania a aterizat în Afganistan

Un avion ce a transportat un număr neprecizat de solicitanți de azil afgani respinși și expulzați din Germania a sosit miercuri dimineața la Kabul, transmite agenția dpa citată de Agerpres.

Avionul, care a decolat din Leipzig-Halle, a aterizat în capitala afgană la ora locală 6,45, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră, Ajmal Faisi.

Aceasta a fost cea de-a șaptea deportare din ultimele zece luni. În total, 114 oameni, majoritatea tineri, au fost deportați în precedentele șase zboruri.

Manifestanți din Germania și refugiați din Afganistan au protestat la aeroportul Leipzig-Halle înainte de plecarea avionului, unii dintre ei purtând pancarte cu inscripția "Antideportare".

Criticii afirmă că Germania nu ar trebui să trimită înapoi acasă solicitanții de azil afgani respinși în timp ce situația securității rămâne dificilă, cu talibanii lansând încă atacuri regulate împotriva civililor.

Doar în ultima săptămână, 74 de oameni au fost uciși în atacuri la Kabul.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă