29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialUn AUTOTREN cu număr de România a produs un grav ACCIDENT rutier...

Un AUTOTREN cu număr de România a produs un grav ACCIDENT rutier în Franţa

Cel puţin o persoană a murit, iar alte opt sunt rănite după ce un camion cu număr românesc şi condus de un şofer român a lovit, joi după-amiază, alte 14 vehicule, în Franţa, informează Mediafax.

Accidentul s-a produs la ieşirea de pe o autostradă din sud-estul ţării, anunţă presa franceză.

Camionul platformă care transporta autoturisme, cu număr românesc, nu a putut frâna şi a lovit vehiculele oprite la o staţie de taxare situată pe Autostrada A8, la periferia oraşului Nisa, în sud-estul Franţei. Potrivit concluziilor preliminare ale autorităţilor franceze, camionul înmatriculat în România ar fi avut probleme la sistemul de frânare.

Autotrenul venea dinspre Italia şi se îndrepta spre orăşelul francez Aix-en-Provence, situat la nord de Marsilia. Cincisprezece vehicule au fost în total implicate în acest eveniment rutier. 70 de angajaţi ai pompierilor au fost mobilizaţi la locul accidentului. Răniţii au fost transportaţi la spitale cu elicoptere.

Potrivit site-ului NiceMatin.com, o persoană a murit, iar alte opt au fost rănite în accident, dintre care trei sunt în stare gravă.

Camionul care a provocat accidentul era condus de un cetăţean român, care a scăpat cu răni uşoare. Un pasager din cabina camionului este în stare critică.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Reacția lui Rafa Nadal, după un meci de 4 ore la Bastad

Meci senzațional și spectacol la Bastad! După un duel de patru ore și un minut, Rafael Nada răzbește și ajunge în semifinale. https://www.youtube.com/watch?v=SwU1j0ldQV0 Meci nebun la...
Ultima oră
Pe aceeași temă