14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialUn 6-0 si hat-trick-ul lui Thereau, in umbra reintrarii lui Radoi

Un 6-0 si hat-trick-ul lui Thereau, in umbra reintrarii lui Radoi

Victoria la scor a Stelei, care a umilit Nationalul cu 6-0, si hat-trick-ul lui Thereau au fost trecute pe planul doi, momentul de varf al meciului fiind revenirea pe gazon a capitanului ros-albastrilor, Mirel Radoi. Dupa cinci luni de absenta si incertitudini privind viitorul sau fotbalistic – ultima lui prezenta la un meci oficial datand din 7 iunie 2006, cu FC Vaslui -, revenirea capitanului Stelei a fost insotita de ropote de aplauze. Radoi a intrat in minutul 82, Olaroiu desemnandu-l sa execute un penalty, cand prima atingere a balonului a insemnat si primul sau gol. Un moment parca anume ales, picat atunci cand trebuie, jucatorul fiind ovationat de spectatori, care i-au scandat numele. Revenirea celui care este considerat in Ghencea sufletul echipei, cel care da incredere si siguranta coechipierilor sai, are loc cu zece zile inaintea confruntarii cu Dinamo Kiev si toata lumea spera ca Radoi sa fie prezent in teren la acest meci decisiv.
Partida Steaua-National a fost una fara istoric. Campioana a avut in fata un adversar penibil din toate punctele de vedere. Bancarii, asa cum au jucat duminica seara in Ghencea, cu o echipa secatuita de valori individuale si o evolutie penibila, sunt candidati siguri la retrogradare. Calvarul echipei lui Jean Vladoiu a inceput destul de devreme, o data cu golul inscris de Cristocea. A urmat recitalul de goluri al lui Thereau, care in 12 minute a punctat de trei ori, francezul fiind aplaudat la scena deschisa, castigandu-si mai mult ca sigur locul de atacant central in ofensiva ros-albastrilor. Bancarii au fost incapabili sa schiteze vreun gest, au privit neputinciosi la asaltul purtat spre poarta aparata catastrofal de Stanev, strajuit, ce-i drept, de o defensiva formata din jaloane, nu din jucatori de fotbal.
Miscata de neputinta adversarului, Steaua lasa senzatia ca-i protejeaza pe bancarii aflati in faliment, nu risca nimic in aparare si reuseste sa puncteze de inca doua ori in repriza secunda: penalty-ul transformat de Radoi si contraatacul fructificat de Stancu in ultimul minut al meciului.
Ciudat, dar Jean Vladoiu declara dupa meci ca nu-si explica ce s-a intamplat… Dar nu s-a intamplat nimic, Jeane! Nationalul nu are echipa si joaca la fel de prost cum a facut-o de la inceputul campionatului. Cu totul caraghioasa este declaratia “groparului” celor de la National, presedintele clubului, Constantin Iacov, care spune ca arbitrul s-a facut de ras la fazele din care s-au inscris doua goluri, acesta participand la jocul murdar al echipei sale. Iacov ori nu a vazut meciul, ori nu se pricepe cand continua si spune ca “nivelul Stelei a fost foarte slab, toate reusitele venind pe fondul unor greseli impardonabile ale noastre”. Omul nu stie ce vorbeste. Cate goluri ar fi fost suficiente pentru Iacov ca sa spuna ca Steaua a jucat bine si sa-l multumeasca daca sase nu au fost in stare sa satisfaca exigentele conducatorului de club a carui echipa nu a inscris in 15 etape decat 9 goluri? Cu o asemenea psihologie, drumul bancarilor spre liga secunda este aproape sigur.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă