17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUltimul mesaj al fratelui dictatorului din Coreea de Nord. Ce intenții avea...

Ultimul mesaj al fratelui dictatorului din Coreea de Nord. Ce intenții avea Kim Jong-nam înainte să fie asasinat

Fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, Kim Jong-nam, care a fost asasinat în Malaiezia în februarie 2017, intenționa să fugă definitiv din Coreea de Nord, anunță un documentar difuzat de BBC și preluat de Digi 24.

Potrivit documentarului difuzat duminică, fratele liderului de la Phenian, Kim Jong-un, le-ar fi spus unor prieteni că intenționează să se mute în Europa și să devină cetățean european, fiind conștient de amenințările care planau asupra sa în Coreea de Nord.

Fratele vitreg al lui Kim Jong-un, fiul cel mare al fostului lider nord-coreean Kim Jong-il, își dorea să locuiască în Elveția, acolo unde își petrecuse copilăria și adolescența, la studii, într-o școală internațională.

Kim Jong-nam dorea să ajungă să trăiască într-un loc în care „să nu aibă de ce să se teamă”.


Cetățenii nord-coreeni nu vor mai putea intra, din 6 martie, fără viză în Malaezia, după ce autoritățile au deciz anularea sistemului de intrare în țară fără viză, din motive de securitate națională.

”Kim Jong-nam mi-a trimis un mesaj pe telefon și mi-a scris că ne vedem în Geneva, mă întorc în 3 zile”, a dezvăluit Mischa Aznavour, un fost coleg de școală al lui Kim Jong-nam.

Anthony Sahakian, un alt apropiat al lui Kim Jong-nam, a povestit că acesta era încântat de Europa, întrucât era un loc în care „putea să își lase garda jos”: „Se simțea mai în siguranță aici, în special în Elveția. Era îngrijorat. S-ar fi mutat în Europa dacă nu se temea pentru viața lui?”.

Kim Jong-nam, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce două femei l-au atins pe față cu cea mai toxică substanță chimică din lume, numită Neurotoxina VX, în timp ce bărbatul aștepta un zbor pe aeroportul din Kuala Lumpur.

Cele două femei au negat ulterior acuzațiile de crimă și au declarat că au fost păcălite să creadă că totul face parte dintr-un reality-show televizat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă