9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialUltima zi de toamnă caldă. Prognoza meteo pe trei zile

Ultima zi de toamnă caldă. Prognoza meteo pe trei zile

Luni vremea se menţine caldă pentru această dată dar apar semnele schimbării de regim de vreme pentru zilele următoare. În vestul, centrul şi nordul ţării înnorările se vor accentua treptat, vântul se va intensifica şi după-amiază va ploua, informează Realitatea.net.

În restul teritoriului, încă va mai fi vreme în general însorită. Temperatura aerului, mai ridicată decât în mod normal la această dată, va avea maxime cuprinse între 16 şi 23 de grade. Dimineaţa, în zonele joase din sud şi sud-est se va semnala ceaţă, posibil asociată cu burniţă.

În capitală, încă o zi caldă pentru această dată şi în general însorită. Dimineaţa vor fi 7-8 grade şi condiţii de ceaţă. La amiază temperatura se va ridica până în jur de 20 de grade

La munte înnorările se vor accentua începând din masivele vestice şi nord-vestice şi temporar va ploua, ziua în Carpaţi Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar noaptea şi în restul masivelor. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, iar pe creste va fi tare. Valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de ieri.

În regiunile de dincolo de Carpaţi ziua începe cu vreme frumoasă dar treptat cerul se încarcă de nori, vântul se intensifică şi în partea a doua a zilei se aşteaptă şi ploi, cel puţin în Banat, Crişana şi Maramureş. Dar valorile termice se menţin ridicate: peste 20 de grade la amiază cu excepţia depresiunilor din estul transilvaniei, cu cele mai ridicate valori în Banat (22 de grade la Timişoara).

În sud, vremea nu se schimbă semnificativ: cald şi predominant însorit, cu ceaţa însă dimineaţa. La amiază vor fi: 20 de grade la Drobeta Turnu Severin, 19 la Craiova, 22 la Giurgiu şi Călăraşi şi 20 în Buzău.

În Dobrogea, vremea se menţine caldă şi în general frumoasă cu 22 de grade maximele la Tulcea şi Medgidia şi 20 la Constanţa.

În Moldova, o zi caldă şi în general frumoasă. În partea a doua a zilei norii invadează cerul în partea de nord a regiunii si va începe să plouă. Maximele sunt chiar puţin mai mari decât ieri: 21 de grade în sud la Galaţi şi 18-19 grade în restul regiunii.

Marţi temperatura aerului va marca o scădere în special în regiunile nordice, vestice şi centrale; în celelalte zone scăderea e mai mică şi astfel valorile termice sunt încă mai ridicate decât în mod normal. Cerul va avea înnorări şi va ploua slab, local în sud-est şi doar răzleţ în restul ţării. Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, iar la munte va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8-9 grade la Miercurea Ciuc şi 20 de grade la Constanţa.

În capitală cerul va fi temporar noros şi în prima parte a zilei vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 18-19 grade.

Miercuri răcirea vremii continuă în toate regiunile ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade la Miercurea Ciuc şi 15-16 grade la Giurgiu, Constanţa si Tulcea. Cerul va fi variabil în jumatatea de vest şi va avea înnorări temporare în cea de est unde pe arii restrânse va ploua slab. În zona montană se vor semnala precipitaţii mixte (sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare).

În Bucureşti, miercuri, vremea se va răci. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în timpul zilei când vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa 6-7 grade şi la amiază 14-15 grade.

Cele mai citite

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă