19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialUltima şansă pentru HCM Constanţa

Ultima şansă pentru HCM Constanţa

Handbaliştii constănţeni trebuie să învingă, azi, echipa IK Savehof pentru a păstra şanse la calificarea în optimile Ligii Campionilor.

 

Chiar dacă linia de clasament a echipei de handbal masculin HCM Constanţa în clasamentul grupei din Liga Campionilor nu este dintre cele mai bune, echipa de pe litoral a arătat, în multe momente, că îşi merită locul în această competiţie. Campionii au fost la un pas de a câştiga în chiar prima rundă, pe terenul suedezilor de la IK Savehof, au condus minute bune pe Atletico Madrid, finalista de anul trecut, şi chiar au fost la un pas de a obţine un punct în Spania.

Toma, Popescu şi compania nu au jucat rău, dar au avut lacune la capitolul psihic. Vechea meteahnă a jucătorilor constănţeni a fost prezentă în multe meciuri din actualul sezon. HCM a condus, a jucat bine, cu excepţia finalului de meci, pe care l-au cedat complet şi astfel şi jocul. S-a întâmplat la Savehof acasă şi în meciul de la Bucureşti echipa Atletico, dar pentru a mai spera la calificare aceste lacune trebuie să dispară, tehnic şi tactic HCM fiind deja o echipă de Liga Campionilor.

HCM are doar două puncte după şase meciuri în Ligă. Pentru a spera în continuare la calificare, gruparea de la malul mării are nevoie de două victorii în ultimele patru meciuri. Prima dintre ele trebuie neapărat să vină în această seară, când, de la ora 20.00, echipa constănţeană întâlneşte formaţia IK Savehof, de această dată pe teren propriu. Suedezii sunt contracandidaţii constănţenilor la un loc în optimile competiţiei şi vin în România cu gândul de a câştiga şi a se apropia şi mai mult de calificare. Un rezultat favorabil lor i-ar elimina din cursă pe handbaliştii antrenaţi de Zvonko Sundovscki.

Meciul va fi arbitrat de macedonenii Slave Nikolov şi Gjorgji Nachevski. Cei doi cavaleri ai fluierului nu au mai condus la centru nici un meci al HCM în cupe, precum şi un meci extrem de important al României, partidă după care tricolorii au obţinut calificarea la Campionatul European din 2010. 

Constănţenii nu vor să mai repete greşelile trecutului

Unul dintre cei mai vechi jucători ai echipei, Laurenţiu Toma, a declarat că el şi coechipierii lui sunt gata să dea totul pentru a se menţine în cărţile calificării. „Nu avem de ales, trebuie să ne impunem. Dacă scăpăm de acele probleme psihice din final de joc, putem învinge pe oricine, am demonstrat chiar în jocul cu Atletico. Şi pe suedezi i-am condus acasă un meci întreg, dar în final am cedat. Suntem hotărâţi să nu mai repetăm greşeala şi să obţinem cele două puncte care să ne aducă mai aproape de calificare”, a declarat Laurenţiu Toma, extrema echipei de pe litoral.

2 puncte are HCM în clasament, iar pentru a se califica mai are nevoie de alte patru.

 

Cele mai citite

Alege covorașe profesionale și moderne dedicate spațiilor de business!

Primul contact cu clienții este important, poate fi pasul de creare a unor parteneriate de durată, așadar o impresie pozitivă nu face decât să...

Cum arată joburile viitorului. 62% dintre elevii români aspiră să lucreze în domeniul IT

Domeniul IT&C este cel mai atractiv pentru liceeni atunci când vine vorba despre viitorul lor loc de muncă (62%), urmat de zona de creare...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...
Ultima oră
Pe aceeași temă