10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUltima demisie a anului

Ultima demisie a anului

» Dupa 10 ani in care a condus, ca director sportiv sau manager, destinele celor de la FC Dinamo, Constantin "Tica" Danilescu a demisionat de la gruparea din stefan cel Mare si incearca sa o ia de la capat. Cel mai titrat conducator de club din fotbalul romanesc ar putea activa, din ianuarie, la FC Vaslui.

Pentru multi dinamovisti, vestea demisiei lui Constantin Danilescu nu a fost o surpriza. De mai multe luni, "nea Tica" era nemultumit de fap-tul ca cei din conducerea clu-bului l-au trecut pe linie moarta, atributiunile sale fiind preluate de "lupul tanar" Ionel Ganea, preferatul lui Cristian Borcea. De altfel, indirect, Danilescu a si amintit de aceasta problema atunci cand a vorbit de motivele demisiei.  "Paharul s-a umplut, eu am considerat ca e mai bine sa inchei anul asa sau eventual sa incep sa lucrez in alta parte si chiar sa stau sa ma odihnesc acasa. Am renuntat din motive personale. Cred ca este mai bine ca Dinamo sa mearga inainte cu aripa tanara", a declarat Danilescu, care a mai spus ca nu s-a sfatuit cu cel mai bun prieten al sau, Cornel Dinu, pentru ca "el m-ar fi intors din drum". Danilescu a precizat ca nu mai este nici o sansa sa revina asupra deciziei. "La Dinamo nu exista posibilitatea sa ma intorc, sub nici o forma. Daca m-as intoarce la Steaua? Nu exclud aceasta varianta. Oricum, voi merge la o echipa care are se lupte pentru titlul de campioana".

Borcea neaga
Vazut ca principal vinovat pentru plecarea lui Danilescu, directorul executiv Cristi Borcea neaga cu inversunare faptul ca ar fi avut vreun conflict cu fostul director sportiv. "Nu am avut nici o disputa cu Tica Danilescu! Din contra, eu am fost cel mai apropiat de el in ultimii 10 ani. Ne leaga o prietenie, care sigur va continua si peste ani. Personal, ii inteleg problemele de sanatate cu care se confrunta in aceasta perioada. A vrut sa renunte de mai multe ori, ultima data in vara trecuta. Din punctul meu de vedere nu pot decat sa-i multumesc pentru tot ce a facut la Dinamo si ii urez succes in cariera! si eu as fi vrut sa plec, dar nu pot sa las Dinamo la greu!", a precizat Cristian Borcea.

Cel mai suparat pentru despartirea de Danilescu este insa administratorul delegat Cornel Dinu, cel care de peste 40 de ani este cel mai bun prieten al lui "nea Tica". "A discutat probabil cu cineva din patronat, care a tipat din nou la el. Nu vreau sa spun cine e acel cineva deocamdata. Cand l-am adus pe Tica la Dinamo, a aranjat problemele clubului in numai cateva luni. Simt ca moare ceva in mine in acest moment. El a vrut sa plece si acum un an la Vaslui. Pierdem un om foarte important: e meticulos, un profesionist. Nu cred ca e un alt conducator pe la noi ca el. Au fost numeroase discutii in care s-au luat decizii impo-triva spuselor sale, desi avea dreptate. S-au adunat multe astfel de momente si probabil l-au dat peste cap", a spus Cornel Dinu.

» Constantin Danilescu este cel mai titrat conducator de club din fotbalul romanesc, el avand la activ 27 de trofee cucerite cu Steaua (17) si Dinamo (10).

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă