12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUE condamnă violenţele Guvernului de la Kiev

UE condamnă violenţele Guvernului de la Kiev

Uniunea Europeană a condamnat ferm violenţele forţelor de ordine care i-au dispersat vineri pe manifestanţii proeuropeni din Ucraina şi a făcut apel la respectarea libertăţii de expresie şi de adunare, se arată într-un comunicat AFP citat de Agerpres.

”UE condamnă cu fermitate folosirea excesivă a forţei în noaptea de vineri de poliţia din Kiev pentru a dispersa manifestanţii paşnici”, precizează în acest comunicat comun şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, şi comisarul european pentru extindere, Stefan Füle.

”Manifestanţii şi-au exprimat în ultimele zile în mod puternic şi fără precedent sprijinul faţă de acordul de asociere politică şi integrare economică a Ucrainei cu UE, iar acest sprijin a fost salutat vineri de participanţii la summitul de la Vilnius pentru Parteneriatul Estic”, se mai arată în comunicat.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă