14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialUE anunță că va susține lupta împotriva Statului Islamic

UE anunță că va susține lupta împotriva Statului Islamic

Uniunea Europeană s-a declarat miercuri "angajată mai mult ca oricând în susţinerea eforturilor internaţionale de luptă împotriva Statului islamic (SI)", după decapitarea celui de-al doilea jurnalist american, relatează Mediafax.

"Asasinarea scandaloasă a jurnalistului american Steven Sotloff este o nouă demonstraţie a hotărârii Statului Islamic de a-şi continua şi extinde strategia terorii", afirmă serviciul diplomatic al UE într-un comunicat.

SI, care a revendicat deja, la 19 august, decapitarea jurnalistului american James Foley, şi-a pus în practică ameninţările de a-l ucide pe Sotloff ca răspuns la menţinerea sprijinului american pentru forţele irakiene şi kurde, care le-au aplicat lovituri dure jihadiştilor în ultimele zile.

"UE este angajată mai mult ca oricând în susţinerea eforturilor internaţionale de luptă împotriva Statului Islamic şi tuturor grupărilor teroriste care pun în pericol stabilitatea regională şi mondială".

"Această atrocitate (…) constituie un afront la valorile şi drepturile universale cunoscute", au afirmat cele 28 de state membre UE.

UE subliniază "necesitatea de a nu menaja niciun efort" pentru ca toţi autorii acestor acte să "dea socoteală".

Jihadiştii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au revendicat marţi execuţia prindecapitare a unui al doilea jurnalist american, Steven Sotloff, într-o înregistrare video care a provocat "dezgustul" occidentalilor, relatează AFP.

În această nouă înregistrare, intitulată "al doilea mesaj către America", jurnalistul Steven Sotloff apare în genunchi, purtând o bluză de culoarea portocalie, alături de un bărbat mascat, înarmat cu un cuţit.

Bărbatul înarmat, îmbrăcat în negru, condamnă intervenţia Statelor Unite în Irak şi duce cuţitul la gâtul jurnalistului în vârstă de 31 de ani.

Cele mai citite

E oficial! Adrian Vasile, OUT de la CSM București! Primele declarații ale antrenorului

Așa cum toată lumea se aștepta, CSM Bucureşti s-a despărțit de Adrian Vasile, după ce antrenorul nu a reușit să o califice pe noua...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Se oprește apa caldă în patru sectoare ale Capitalei

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei termice primare, în zone din...
Ultima oră
Pe aceeași temă