12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUdrea:Nu mă voi opune proiectelor bune pentru Bucureşti,ale lui Oprescu sau ale...

Udrea:Nu mă voi opune proiectelor bune pentru Bucureşti,ale lui Oprescu sau ale altor forţe politice

Elena Udrea asigură că, în calitate de ministru al Dezvoltării, nu se va opune proiectelor utile pentru Bucureşti, chiar promovate de Sorin Oprescu sau de alte forţe politice, şi spune că va iniţia un cadrul legislativ privind urbanismul, pentru obţinerea acordului specialiştilor şi al locuitorilor, informează NewsIn.

Udrea povesteşte pe blog rezultatul discuţiilor avute vineri de MDRT cu reprezentanţii Primăriei Capitalei şi ai societăţii civile legat de diametrala Buzeşti – Uranus. “Mă bucur să pot anunţa că lucrările la Diametrala Nord-Sud vor fi deblocate. MDRT a avut rolul de mediator între Primăria Municipiului Bucureşti şi ONG-urile grupate în Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul” (…) Pornind de la elementul central – utilitatea proiectului, care nu a fost contestată de nimeni -, a fost mult mai simplu de văzut în ce măsură doleanţele principalelor părţi beligerante (Municipalitatea şi societatea civilă) pot fi armonizate. Surpriza foarte mare pentru toată lumea a fost lejeritatea cu care s-a ajuns la un acord. Semn că întâlnirea pe care am mediat-o era absolut necesară”, remarcă ministrul.

“S-a căzut de acord asupra reluării lucrărilor conform proiectului Municipalităţii, acolo unde legislaţia o permite. Tocmai pentru a nu mai exista discuţii privind respectarea sau nu a elementelor cuprinse în proiect, s-a stabilit înfiinţarea unui grup de lucru care va monitoriza lucrările. În ceea ce priveşte Hala Matache, practic principala clădire monument istoric faţă de soarta căreia ONG-utile îşi exprimaseră îngrjorarea, s-a ajuns la ideea unui concurs de soluţii privind modul în care ar urma să fie protejată. Aceasta fie va fi mutată din loc cu aproape 10 metri, fie va fi ocolită. De asemenea, avem în vedere şi realizarea unor proiecte de regenerare urbană a zonei pe unde va trece Diametrala: Gara de Nord – Matache – Calea Victoriei. De preferat, prin proiecte în care se vor accesa fonduri europene, pentru că se pare că şi Primarul General a înţeles utilitatea pe care pot să o aibă aceşti bani. Evident, mai există elemente de fine tuning asupra cărora societatea civilă şi Municipalitatea trebuie să se pună de acord. Urmează să mai existe o nouă întâlnire, peste două săptămâni, moderată tot de MDRT”, scrie Udrea.

“Sper şi cred că dezbaterea de astăzi de la minister, dar şi semnarea contractelor cu fonduri europene din urmă cu două zile sunt argumente cât se poate de solide că, în calitatate de ministru al Dezvoltării, nu mă voi opune niciodată proiectelor bune pentru Bucureşti, fie că ele vin de la Primarul General, fie că ele vin din zona altor forţe politice din Capitală. Diametrala Buzeşti-Uranus poate funcţiona ca un exemplu pentru mediul politic despre ce rezultate poate să aducă dialogul constructiv”, consideră Udrea.

Ministrul povesteşte şi că a vineri a inaugurat, în Sectorul 4, un nou bloc de 48 de locuinţe ANL.

Ea adaugă, pe Twitter, că va iniţia “un cadru legislativ pentru implementarea proiectelor de urbanism, pentru a se obţine acordul specialiştilor şi al locuitorilor”, fără să dea mai multe detalii.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă