16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUdrea: De unde există acum bani pentru dărâmarea gardului Parlamentului?

Udrea: De unde există acum bani pentru dărâmarea gardului Parlamentului?

Democrat-liberala Elena Udrea se întreabă de unde are Camera Deputaţilor bani pentru a demola gardul Palatului Parlamentului, din moment ce în 2009, atunci când ea a susţinut proiectul, principalul contrargument al PSD-ului a fost acela că ar fi prea scump.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a postat, pe pagina sa de Facebook, douムîntrebări pentru PSD:

“1. De ce, când am vrut eu să se demoleze gardul Parlamentului, era o idee proastă, iar acum este o idee bună?
2. Dacă în 2009 au considerat că este prea scumpă demolarea gardului, de unde au făcut rost de bani între timp? Din economia de hârtie la Camera Deputaţilor?”, se întreabă Elena Udrea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, joi, lansarea unui concurs de proiecte pentru reamenajarea esplanadei din faţă Palatului Parlamentului, o parte din gardul ce împrejmuieşte clădirea urmând să fie dărâmat.

“Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să pot reda bucureştenilor această esplanadă, care să fie vizitată. Vreau că acest spaţiu să devină un spaţiu vizitabil pentru bucureşteni şi pentru turişti. Să fie o zonă de odihnă şi de vizitare gratuită, de plimbare pentru bucureşteni. Nu va gândiţi la un kitsch.

În toate parlamentele din Europa poţi să ajungi cât mai aproape de acestea şi nu se întâmplă nimic. În jurul turnului Eiffel oamenii stau pe iarbă şi fac poze”, le-a spus Zgonea jurnaliştilor adunaţi în curtea clădirii construite de Nicolae Ceauşescu.

Dărâmarea gardului din jurul Palatului Parlamentului a fost subiect de dispută în Birourile Permanente reunite, după ce Roberta Anastase a propus, în aprilie 2010, eliminarea zidului care înconjoară Parlamentul, dând exemplul celorlalte clădiri ale parlamentelor din Europa.

Proiectul a fost susţinut şi de Elena Udrea, în 2009, însă la acel moment a fost criticat de Adrian Năstase, care a estimat costurile de dărâmare a gardului la 27 de milioane de lei.

 

 

Cele mai citite

Gorghiu, la ortopedie, cu întinderi la limbă și creier, după ce s-a jucat cu limba română

Ilustrație: Marian Avramescu Ministra Justiției, Alina Gorghiu, o ia pe urmele marelui actor Florin Piersic, fiind nevoită să treacă pe la ortopedie. Aceasta, după ce...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă