19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUDMR, strâns unit în jurul lui Borbely

UDMR, strâns unit în jurul lui Borbely

Conducerea UDMR s-a solidarizat cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely, acuzat de procurorii DNA de faptul că ar fi primit drept mită lucrări de amenajere a unui apartament.

Valoarea lucrărilor este estimată la circa 20.000 de euro, iar apartamentul cu pricina, situat pe Calea Victoriei din Bucureşti, îi aparţine cuscrei lui Laszlo Borbely. Lucrările în apartamentul cu pricina ar fi fost executate de firma lui Ioan Ciocan, ginerele parlamentarului PSD de Satu Mare, Gheorghe Ciocan. În opinia membrilor conducerii UDMR, acuzaţiile care i se aduc lui Laszlo Borbely ar fi nefondate.

„Un om cinstit”

Primul care i-a sărit în ajutor lui Laszlo Borbely a fost vicepremierul Bela Marko. „Îl cunosc de 20 de ani pe Laszlo Borbely şi pot să spun că este un om cinstit”, a declarat Bela Marko. La rândul său, preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a afirmat că membrii Consiliului Permanent al UDMR, care a fost constituit la Cluj, sunt convinşi că acuzaţiile la adresa lui Laszlo Borbely nu sunt întemeiate.

Hunor Kelemen a mai afirmat că Justiţia trebuie să fie independentă, însă nu este normal ca, într-un stat democratic, presa să afle acuzaţiile care i se aduc unui om înainte ca acesta să fie înştiinţat. Şeful UDMR, care este şi ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional, a declarat că va cere procurorului general să verifice de unde provin aceste scurgeri de informaţii şi să îi sancţioneze pe cei vinovaţi. De asemenea, Laszlo Borbely a afirmat că nu are nici o legătură cu acuzaţiile care i se aduc. „Când am venit la Ministerul Mediului, erau datorii de 30 de milioane de lei, dar acum plăţile sunt la zi.Nu cred că vreunul dintre colegii mei să fie favorizat pe cineva la plata contractelor”, a spus Laszlo Borbely. Procurorii DNA îl acuză pe ministrul Mediului că ar fi favorizat firma lui Ioan Ciocan.- 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă