13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUDMR se strânge în jurul lui Laszlo Borbely

UDMR se strânge în jurul lui Laszlo Borbely

Apartamentul a cărui renovare ar fi cumpărat influenţa ministrului Mediului a fost percheziţionat ieri, iar anchetatorii au găsit la faţa locului mai multe facturi pentru materiale de construcţii. Între timp, liderii UDMR fac zid în jurul lui Laszlo Borbely şi anunţă că acesta din urmă beneficiază în continuare de tot sprijinul politic.

 
Ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul ministrului Mediului, Laszlo Borbely, continuă într-un ritm alert, procurorii percheziţionând ieri un apartament de pe Calea Victoriei din Bucureşti care îi aparţine unei rude a ministrului.

Potrivit DNA, locuinţa ar fi fost renovată pe banii firmei Lescaci Com SRL, care îi aparţine lui Ioan Ciocan, ginerele deputatului PSD de Satu Mare Gheorghe Ciocan. În schimbul acestor lucrări, procurorii spun că Borbely şi-a folosit influenţa pentru ca Administraţia Naţională „Apele Române” să acorde firmei Lescaci mai multe contracte pe bani publici.

Surse judiciare spun că ofiţerii de poliţie de la DNA au găsit la percheziţie mai multe contracte încheiate de Lescaci Com SRL pentru achiziţia de materiale de construcţii, existând suspiciunea că acestea au fost folosite la amenajarea locuinţei. Potrivit aceloraşi surse, dosarul în care este cercetat Laszlo Borbely s-a constituit ca urmare a informaţiilor obţinute de procurorii DNA Oradea în timpul cercetărilor desfăşurate într-o altă cauză.

Urmează alte audieri

După punerea sub acuzare de către procurorii DNA Oradea a administratorului din acte al firmei Lescaci Com, Ioan Ciocan, şi a consilierului personal al ministrului Mediului – Szepessy Szabolcs, pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, anchetatorii vor continua zilele următoare audierile unor angajaţi ai societăţii Lescaci, spun surse judiciare.

Şeful UDMR îl susţine pe ministru

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a revenit ieri în ţară din Polonia şi s-a deplasat direct la Palatul Victoria, unde, potrivit unor surse citate de Mediafax, s-a întâlnit cu pre-şedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi cu fostul şef al Uniunii, Marko Bela. Potrivit lui Borbely, cei trei au discutat despre acuzaţiile formulate la adresa sa, ministrul asigurându-şi colegii de partid că nu are nici o implicare în acest caz, despre care a aflat din presă, considerând că „ceea ce apare în comunicatul DNA este nefondat”.

În afară de faptul că fac parte din acelaşi partid, Bela şi Borbely mai au ceva în comun. Consilierul personal al ministrului Mediului este fiul fostului şef de cabinet al lui Marko Bela, toţi aceştia fiind asociaţi într-o societate comercială.

Pe de altă parte, premierul Emil Boc a declarat, marţi seară, că nu a primit nici o înştiinţare de la DNA privind vreo acuzaţie oficială împotriva ministrului Mediului, Laszlo Borbely, acesta fiind în continuare membru cu drepturi depline al Guvernului. Totodată, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că ministrul Mediului are în continuare susţinerea politică a Uniunii şi s-a declarat convins că în câteva zile acuzaţiile la adresa acestuia se vor dovedi false.  

Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...
Ultima oră
Pe aceeași temă