22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecial"U" Jolidon scrie istorie

“U” Jolidon scrie istorie

După ce abia a scăpat de la retrogradare în sezonul trecut, echipa clujeană de handbal feminin s-a calificat, acum, în Liga Campionilor.

 

U Jolidon Cluj este formaţia cu cel mai spectaculos salt în acest sezon dintre toate echipele de club. Handbalistele pregătite de Gheorghe Covaciu vor termina pe locul doi în clasamentul Ligii Naţionale, după victoria obţinută în penultima etapă pe terenul Universităţii Reşiţa, 37-28 (16-13). Astfel, vor participa în grupele preliminare ale Ligii Campionilor, unde le-ar putea ţine companie celor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din handbalul european.

“Studentele” reprezintă surpriza plăcută a acestui sezon pentru că, în aceeaşi penultimă etapă, dar a campionatului trecut, abia au scăpat de la retrogradarea în eşalonul secund, după o victorie dramatică pe teren propriu, cu Cetate Deva. “Noi am avut locul trei ca obiectiv în acest sezon şi ne bucurăm că am reuşit mai mult decât atât. În fiecare an pornim cu speranţe, dar îndeplinirea acestora depinde de mai mulţi factori. Suntem mândri de ce au realizat fetele”, a declarat directorul sportiv al clujencelor, Cosmin Sălăjan. Pentru a avea vreo şansă în Liga Campionilor, lotul “studentelor” ar trebui întărit şi, automat, costurile vor fi mult mai mari decât în oricare alt sezon de până acum. “Partenerii existenţi, precum şi alţii pe care îi aşteptăm lângă noi, sunt sigur că ne vor ajuta cu banii necesari, pentru că vor fi costuri destul de mari de acoperit o dată cu această performanţă. Oricum, sperăm că acest loc doi va trezi interesul şi altor companii care doresc să-şi asocieze imaginea cu cel mai de succes sport de echipă în acest moment”, a mai spus oficialul de la “U” Jolidon. 

 

Grupe înaintea grupelor

Din postura de vicecampioană, “U” Jolidon va trebui să treacă de o grupă preliminară a Ligii Campionilor, înainte de a ajunge la masa bogaţilor. Clujencele se vor afla într-o grupă cu alte trei formaţii, iar meciurile nu vor avea loc tur-retur, ci vor fi organizate pe terenul unei anumite echipe din acea grupă, desemnată pe baza coeficientului european. Dacă “U” va pierde calificarea în Ligă, echipa va juca totuşi în Cupa EHF sau Cupa Cupelor, în funcţie de locul ocupat în grupa preliminară.

Cele mai citite

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă