20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTurneu international de baschet la Constanta

Turneu international de baschet la Constanta

» Doua echipe din Constanta si doua din Belgrad se intalnesc pe litoral intr-un miniturneu.

» Competitia este mai mult decat un eveniment sportiv, sarbii urmand a fi cazati la sportivii constanteni acasa.

Chiar daca baschetul constantean parea uitat, sunt oameni care mai lupta inca pentru afirmarea acestui sport la malul marii. Pe litoral, la finalul saptamanii, se desfasoara o actiune la nivelul echipelor de juniori. Doua formatii din Serbia si doua din Constanta participa la un turneu amical. Baschet Club "Delfinul" si echipa CSS1 Constanta vor intalni pe Kasta Belgrad si Baschet Club Belgrad, jocurile fiind programate vineri, sambata si duminica in Sala "Flamanda". Organizatorii evenimentului sunt BC "Delfinul", Directia pentru Sport a Judetului si Asociatia Judeteana de Baschet.

Turneul este rezultatul unui parteneriat mai vechi dintre constanteni si cei de la Kasta, in ultimi trei ani acestia facand deplasari in Serbia pentru stagii de pregatire. Pentru sarbi, aceasta este prima vizita in Romania, insa organizatorii doresc sa faca din aceste intalniri o traditie. Presedintele BC "Delfinul" si totodata al AJB, Adrian Ion, este principalul promotor al turneului. "Turneul este rezultatul unei colaborari pe care o avem cu clubul din Belgrad. Noi privim aceasta intalnire ca pe un nou inceput al baschetului constantean. Sa nu uitam ca Serbia este campioana mondiala la nivel de cadeti si juniori, astfel ca avem suficiente lucruri de invatat de la oaspetii nostri. In acest scop, am convocat o sedinta a tuturor antrenorilor de baschet din Constanta pentru a afla metodele de pregatire si de promovare a acestui sport chiar de la cei mai bine pregatiti in aceste domenii, antrenorii si oficialii sarbi", a declarat acesta.

» Cazati la adversari
Pentru a evita cheltuielile semnificative si pentru a intari prieteniile dintre jucatori, sarbii vor fi cazati la adversarii lor romani. Timp de patru zile, copiii vor avea timp sa isi schimbe opiniile nu numai in domeniul baschetului. Pe langa turneul propriu zis, participantii vor efectua mai multe vizite la principalele obiective turistice din Constanta. "Sportul este si un mod de educatie. Elevii nostri vor avea de invatat de la colegii lor sarbi si astfel sa isi schimbe conceptia fata de sport si de alte subiecte", a declarat Adrian Ion. Sarbii vor intoarce serviciul romanilor, care urmeaza ca anul acesta, in luna septembrie, sa mearga la Belgrad pentru returul acestui turneu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă