20.1 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeSpecialTurneu final de mini-rugby. 500 de copii au arătat că pot deveni...

Turneu final de mini-rugby. 500 de copii au arătat că pot deveni viitorii „Stejari“

În weekend s-a desfășurat, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală, ultima etapă a Circuitului Naţional 2017. 

Competiția, la care au luat parte 15 cluburi din toată țara, a început sâmbătă cu o defilare a micilor jucători de la sediul Comitetului Olimpic Român la Federația Română de Rugby. 

De altfel, sportul cu balonul oval a fost promovat astfel în fiecare dintre localitățile care au găzduit etape ale Circuitului Național. FRR încearcă astfel să atragă un număr cât mai mare de copii, dar și de părinți către acest sport cu tradiție și cu rezultate dacă ne gândim că echipa națională de rugby a nu a lipsit de la nicio Cupă Mondială.

Meciurile s-au disputat la trei categorii de vârstă: U8 (copii născuţi în anul 2009 şi mai mici), U10 (copii născuţi în 2007-2008) şi U12 (copii născuţi în 2005-2006). Sâmbătă au avut loc meciurile din grupe, apoi duminică s-au jucat finalele. Bucuria jocului a contat însă mai mult decât medaliile, cupele și diplomele acordate la final, amintirile și prieteniile fiind cel mai important câștig. În total,  au participat 27 de echipe, iar patru cluburi – War-riors Timișoara, CSO Pantelimon, RC Grivița și Șoimii București – s-au prezentat cu echipe la toate categoriile de vârstă.

În total, au fost peste 500 de copii care au jucat rugby în meciuri mai aprinse ca la Cupa Mondială, apoi, la final, și-au dat bărbătește mâna în aplauzele tuturor.

Celelalte etape ale Circuitului Național de mini-rugby au avut loc la Constanța, Timișoara și Gura Humorului. Este de apreciat și efortul cluburilor care au putut susține deplasările la toate cele patru turnee.  

COMPETIȚIE. Cluburi participante

1. CS Șoimii C. Turzii
2. ACS Șoimii București
3. CSM Suceava
4. CS Warriors Timișoara
5. CSM Sibiu
6. CSM Câmpia Turzii
7. ACS Amicii Suceava
8. CSO Ovidiu Constanța
9. RC Grivița
10. CSO Pantelimon
11. RC Antonio Jr
12. CS Rugby Săcele
13. AS Victoria Cumpăna
14. CS Aurora Băicoi
15. RC Arieșul M. Viteazul

Cele mai citite

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...

Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru sediu și…restaurant

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies