25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialTuriştii iau cu asalt Delta Dunării de Paşte

Turiştii iau cu asalt Delta Dunării de Paşte

Vremea răcoroasă din această primăvară nu-i sperie pe turiştii doritori de vacanţă în Delta Dunării. Silviu Gheorghe, preşedintele ANTREC Tulcea, a declarat că mai bine de jumătate din locurile de cazare din pensiunile turistice situate în Deta Dunării au fost contractate de turiştii români care vor petrece anul acesta Paştele în această zonă.

„Rezervările au început cu mult timp în urmă şi sunt premise ca întreaga capacitate de cazare din Deltă să fie ocupată pe timpul sărbătorilor pascale. Este pentru prima dată când se manifestă un interes aşa de mare pentru petrecerea vacanţei de primăvară în Deltă.”

Reduceri de până la 30%

Acesta a precizat că unul dintre motivele pentru care turiştii aleg Delta Dunării este preţul unui sejur. „Proprietarii bazelor turistice au făcut reduceri de până la 30 la sută pentru cazare şi masă. Ofertele speciale de Paşte au fost lansate încă de la începutul anului. A fost o acţiune de promovare agresivă, profesionistă, care a început să dea roade”, a spus preşedintele ANTREC Tulcea. Conform ofertelor agenţiilor de turism şi cele de pe paginile de internet ale bazelor turistice, o cameră dublă la pensiunile şi hotelurile din Deltă pentru o zi de cazare, în perioada 22-25 aprilie, costă între 30 şi 120 lei, în funcţie de confortul măsurat în stele de clasificare şi de zona în care se află baza turistică. În acest preţ este inclus micul dejun, iar pentru pensiune completă se mai plătesc cel mult 50 de lei pe zi.

Cazare şi la 50 de lei pe cameră

Cele mai mici preţuri sunt la pensiunile turistice din Chilia Veche, Letea, Periprava, Mila 23 şi Sulina, care nu depăşesc 50 lei camera dublă/zi. Cele mai mari preţuri sunt la bazele turistice din Crişan, Uzlina, Murighiol şi Dunavăţul de Jos, unde o cameră de hotel sau în pensiune de patru stele costă peste 100 lei/zi. În ofertele respective sunt incluse masa festivă de Paşte cu mâncăruri tradiţionale Deltei, din care nu lipsesc peştele şi mielul. Turiştilor care vor să păstreze tradiţiile culinare din zonele din care provin bucătarii din Deltă le vor pregăti mâncărurile specifice acelor zone. Turiştii care vin în vacanţă în grupuri mai mari de 16 persoane beneficiază de reduceri de cel puţin 20 la sută din preţurile reduse deja prin ofertele speciale de Paşte.

Hoteluri plutitoare, pentru 350 de lei

Cea mai interesantă ofertă de vacanţă de Paşte în Deltă pare a fi croaziera în hotelurile plutitoare. O zi de astfel de vacanţă costă între 350 şi 400 lei/persoană/zi. Administratorii bazelor turistice susţin că vacanţele de Paşte cuprind şi excursii pe canalele Deltei, partide de pescuit la ştiucă, singura specie de peşte care poate fi pescuită în această perioadă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă