26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialTurişti, surprinşi de o avalanşă în Masivul Iezer-Păpuşa

Turişti, surprinşi de o avalanşă în Masivul Iezer-Păpuşa

Patru turişti din Bucureşti au fost surprinşi, duminică după-amiază, de o avalanşă în Masivul Iezer-Păpuşa, sub Vârful Bătrâna, iar salvamontiştii din Câmpulung Muscel au plecat în căutarea lor, potrivit Mediafax.

Potrivit directorului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, după producerea avalanşei, unul dintre turişti a reuşit să iasă de sub zăpadă şi a sunat la serviciul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa incidentul.

„Am fost anunţaţi de către unul dintre cei suprinşi de avalanşă. Am înţeles că acesta nu a fost cuprins de zăpadă şi a putut să scape. El ne-a anunţat că sunt alţi trei colegi de-ai lui în zăpadă. Nu ştim în acest moment starea victimelor, iar salvamontiştii din Câmpulung Muscel au plecat în căutarea şi recuperarea acestora”, a declarat Sănduloiu.

Din primele informaţii ale salvamontiştilor rezultă că vineri noapte turişii au dormit la Cabana Voina, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică s-au cazat la refugiul Iezer, după ce au primit cheile de la oamenii muntelui care i-au avertizat despre pericolul producerii de avalanşe.

Salvamontiştii spun că turiştii au parcurs Masivul Iezer-Păpuşa, iar duminică au ajuns în zona denumită Potcoava Iezerului, iar din relatările persoanei care a sunat la 112 a reieşit că avalanşa s-ar fi produs în zona „Plaiul lui Pătru”, din Masivul Iezer-Păpuşa, sub Vârful Bătrâna.

UPDATE: Directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a declarat pentru Mediafax că persoana care a anunţat la 112 situaţia turiştilor prinşi de avalanşă în Masivul Iezer-Păpuşa „a avut relatări contradictorii asupra numărului acestora”, adică a spus iniţial că este vorba de trei persoane, iar apoi de patru.

Potrivit directorului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, persoana care a anunţat incidentul la 112 „este incoerentă”, numărul turiştilor prinşi sub zăpadă urmând să fie stabilit la faţa locului.

„Vom vedea la faţa locului care este realitatea, persoana care a telefonat este incoerentă, iar la faţa locului vom stabili câţi sunt, dacă sunt patru cu el, sau cinci”, a precizat Sănduloiu.

 

 

 

Cele mai citite

Modificări în susținerea examenului de de Definitivat în învățământ

Ministerul Educației a anunțat că proba scrisă pentru examenul de definitivat din anul școlar 2024-2025 va avea loc mai devreme, pe 8 iulie 2025,...

Peste 13 miliarde de euro fonduri nerambursabile atrase pentru energia României

Sunt semnate sau în implementare proiecte de aproape 10 miliarde de euro După 15 luni de mandat, Sebastian Burduja face bilanțul activității la șefia Ministerului...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă