22.1 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTurismul balnear, atuul sudului

Turismul balnear, atuul sudului

Proiectul „Turism Balnear şi de Agrement – Mangalia” a fost inaugurat zilele trecute de primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, şi de ministrul Turismului, Elena Udrea.

Proiectul este unul complex şi constă în amenajarea a cinci bazine de ape mezotermale sulfuroase, a unui parc de distracţii cu o suprafaţă de peste un hectar, dar şi în reabilitarea drumului care leagă staţiunile Saturn şi Venus.

De asemenea, au fost realizate investiţii şi pentru îmbunătăţirea sistemului de reţele edilitare. Primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a recunoscut că acest proiect a fost început de fostul edil, dar el l-a îmbunătăţit şi a făcut toate demersurile pentru realizarea sa.

„Proiectul constă într-o şosea de 1,7 km cu patru benzi de circulaţie, izvoarele subterane care înainte erodau şoseaua sunt acum captate în cinci piscine, parcare, iluminat stradal şi ambiental, mobilier stradal, loc special pentru instalarea unui parc de joacă pentru copii cu o suprafaţă de 1,4 ha. Din martie 2008 până în mai 2009 a avut loc o adevărată luptă pentru a se implementa acest proiect. Am reuşit până la urmă şi acest proiect, în valoare de peste 5.200.000 euro cu TVA, s-a încheiat. Sunt convins că aici va fi zona zero a distracţiei în staţiunile din sudul litoralului românesc.

Am început deja cu caravana Ofensiva Sudului şi în fiecare sâmbătă au loc petreceri pe nisip, cu muzică bună, foc de tabără şi băi nocturne în mare. Pe 30 iulie vom avea aici Liberty Parade şi era foarte important ca acest eveniment la care participă zeci de mii de tineri din toată ţara să găsească un loc deosebit de manifestare aici, la Mangalia”, a explicat primarul Tusac. Ministrul Turismului, Elena Udrea, a recunoscut că prin aceste investiţii sudul litoralului se află pe un drum bun în atragerea cât mai multor turişti, dar susţine că mai este mult de muncă până când această parte din litoralul românesc va atinge măcar nivelul anilor ’90. 

Litoralul trebuie să însemne mai mult

„Din păcate, în sudul litoralului nu am reuşit să ţinem pasul cu ceea ce s-a întâmplat în Mamaia şi desigur că standardul nostru este mai ridicat şi decât ceea ce se întâmplă în staţiunea Mamaia. Noi ne-am dori ca turismul românesc de litoral să însemne mult mai mult, iar în sud cred că avem potenţialul turistic de a dezvolta măcar aşa cum era la nivelul anilor ’90. Pentru asta trebuie bani pentru investiţii, dar în acelaşi timp şi proiecte”, a explicat Udrea. Ea a mai precizat că ar veni în fiecare săptămână să inaugureze câte un proiect la Mangalia şi l-a asigurat pe primarul Tusac de sprijinul său pentru dezvoltarea acestei zone.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă