20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTurism cultural în Jupiter

Turism cultural în Jupiter

Maratonul Teatrelor a continuat cu piesa „Scandal la Operă”, a Teatrului Notarra, la care intrarea a fost liberă.

Teatrul Nottara a prezentat, sâmbătă seară, la Teatrul de Vară din Jupiter, în cadrul Maratonului Teatrelor, comedia „Scandal la Operă”. Pe scenă au urcat actori îndrăgiţi de către publicul de la malul mării. Dintre aceştia îi amintim pe Luminiţa Erga, Alexandru Gheorghiu, Alexandru Jitea, Victoria Cociaş, Cerasela Iosifescu şi pe Mircea Diaconu, directorul Teatrului Nottara, care a făcut un rol de senzaţie.

Timp de aproape două ore, spectatorii s-au destins urmărind acţiunea antrenantă a piesei lui Ken Lud-wig, presărată cu răsturnări de situaţie atunci când la operă soseşte un tenor italian, incapabil să cânte deoarece s-a cufundat într-o stare de beţie letagică şi este crezut mort. Textul încărcat de umor a reuşit să descreţească frunţile spectatorilor, care au beneficiat de intrare liberă. „Spectatorii ar trebui să vină la teatru pentru că  noi aducem întotdeauna în turnee spectacole estivale, de relaxare, plăcute, care completează  vacanţa.

Este foarte important Maratonul Teatrelor şi îmi doresc foarte mult să resuscităm acest gen de activitate, care a murit. De peste 20 de ani nu s-a mai făcut, nu a mai funcţionat. Grădinile de vară au căzut, s-au părăginit. Dacă dă roade, o să avem şi noi curaj, teatrele din Bucureşti, care suntem invitate, să încurajăm acest fenomen, să participăm mai atent şi  mai bine anul viitor”, ne-a spus Mircea Diaconu, la finalul spectacolului.

Maratonul Teatrelor continuă până în luna august. În cadrul evenimentului vor fi prezentate şi concerte. Mâine, pe scena Teatrului de Vară din Jupiter va urca trupa Compact, iar miercuri este aşteptat pe litoral Tudor Gheorghe. Concertele vor începe la ora 21.00. Preţul unui bilet este de 50 de lei. La piesele de teatru biletul costă 30 de lei. Copiii sub 12 ani beneficiază de intrare gratuită.  

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă